Voetbal2de provinciale - Philibert De VlaeminckSK Maldegem

“Gelijkspel met gemengde gevoelens”

Maldegem -

SK Maldegem zag een fraaie reeks van zes opeenvolgende zeges worden afgebroken. De rood-gelen kwamen thuis in de geladen derby tegen Kleit niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Maldegem staat in de rangschikking op de derde plaats op zes punten van leider en buur Adegem.

“Ik zat na afloop met gemengde gevoelens opgezadeld”, reageert coach Philibert De Vlaeminck. “Onze eerste helft was zowel in balbezit als balverlies helemaal niet goed. We klommen tien minuten na de rust via een doelpunt van Pieter Vyncke op voorsprong maar konden die bonus slechts enkele minuten vasthouden. We incasseerden twee doelpunten in een tijdsspanne van drie minuten wat tegen een stugge ploeg weinig fraaie vooruitzichten bood. Gelukkig hebben mijn spelers hun rug gerecht en getoond dat zij de mentale kracht hebben om terug te vechten. Jens Van Hulle scoorde een kwartier voor het einde de verdiende en billijke gelijkmaker. Een juiste uitslag waarmee beide partijen zich konden verzoenen.”

“Ik spreek me nog steeds niet uit over doelen. We blijven werken van week tot week en zien wel waar het schip strandt. Men kan in onze reeks snel stijgen maar ook in twee weken een handvol plaatsen zakken in de rangschikking. Ik denk dat we voldoende gewapend zijn voor de zware velden. We hebben veel voetballend vermogen maar hebben ook enkele stoere binken in de ploeg. Onze ruime spelerskern is een grote troef. Wij kunnen iets gemakkelijker dan veel andere teams blessures en schorsingen opvangen. Bovendien houdt die concurrentie iedereen scherp.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio