VOETBALHOFMAN CUP - BJORN DE NEVEZELZATE

“Spelen met een experimenteel elftal”

Zelzate -

Woensdag om 20 uur staat in het kader van de Hofman Cup het treffen tussen de eersteprovincialers Drongen en Zelzate op de rol.

“Een leuke afsluiter van 2017”, vindt trainer Bjorn De Neve. “Wij hebben wel een zware wedstrijd tegen Appelterre achter de rug. Die heeft zijn sporen achtergelaten. Tjorven Quintelier liep een breuk aan de hand op, Pieter Grootaert viel uit na een trap op de enkel en Doran Mertens klaagde over pijn aan de adductoren. De winterstop komt dus geen week te vroeg.”

“Dat allemaal heeft ook zijn gevolgen voor de wedstrijd van vanavond. Het betekent niet min of niet meer dan dat wij op het veld van Drongen met een experimenteel elftal aan de aftrap zullen komen. Jongens die nog niet veel speelminuten hebben gekregen en honderd procent fit zijn, krijgen nu de kans te bewijzen dat zij heel dicht bij de basis aanleunen. In dat opzicht was ik vorige zondag trouwens heel tevreden over de invalbeurten van Matthias Benaïssa-Tahar en de 17-jarige belofte Joshua Boogaard. Het feit dat we een 17-jarige uit de beloften voor de leeuwen durven gooien op 25 minuten voor het einde en bij een 2-1 achterstand, toont aan dat hij al veel vertrouwen heeft afgedwongen én dat we oog hebben voor onze eigen jeugd.”

“Dat wij enkele spelers laten rusten betekent niet dat wij niet zullen proberen door te stoten naar de halve finales van de Hofman Cup. Enkele spelers hunkeren naar de bal en naar een moment waarop zij zich kunnen bewijzen. Wij zullen in elk geval aan de aftrap staan met een elftal vol goesting om door te stoten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio