Voetbal2de provincialeVK ADEGEM - FC SLEIDINGE - Jeffrey De Vlieger hoopt leidersplaats vast te houden

“Iedereen wil ervoor gaan”

“Iedereen wil ervoor gaan”

Jeffrey De Vlieger: “We hebben tot hiertoe geen enkel punt gestolen.” Foto: Marc Van Hecke

Maldegem / Evergem -

VK Adegem gaat met een goed gevoel de winterstop in. De ploeg van coach Johnny Bleyaert kwam thuis tegen FC Sleidinge niet verder dan een 1-1 gelijkspel maar blijft met 35 punten op 48 aan de leiding. Zeveren Sportief volgt op drie punten van Adegem.

“Wij overtroffen in de voorbije 16 wedstrijden onze stoutste verwachtingen”, zegt doelman Jeffrey De Vlieger. “We hadden gehoopt om beter te doen dan vorig seizoen toen mijn nieuwe ploeg 33 punten behaalde. We mikten op een zorgeloos seizoen met de ambitie om dicht bij de subtop aan te leunen. We veroverden nu in een half jaar al meer punten dan vorig seizoen over dertig speeldagen. Onze leidersplaats is meer dan verdiend. We verloren slechts één keer in 16 wedstrijden. We hebben geen enkel punt gestolen en hadden, mits een grotere efficiëntie, zelfs meer punten kunnen behalen. Ik denk aan onze uitwedstrijd van vorige week bij Evergem Center. We pakten er niet met onze beste prestatie uit maar hadden op basis van het aantal kansen meer verdiend dan een 1-1 gelijkspel.”

Is de wil bij de spelers aanwezig om te promoveren?

“Iedereen wil er voluit voor gaan. De mentaliteit zit goed. Het bestuur heeft al aangekondigd dat het wil proberen om de groep samen te houden. Ik ben naar VK Adegem gekomen omdat ik nood had aan een nieuwe uitdaging. Ik ben in een fantastische groep terechtgekomen waarin iedereen voor elkaar door het vuur wil gaan. We hoeven niet vals bescheiden te zijn. We moeten zonder een zware inzinking in de top vijf kunnen eindigen en deelnemen aan de eindronde. Men behaalt geen promotie op bestelling maar een titel gooit men niet weg.”

Wat wordt de cruciale periode?

“Ik onderschat geen enkele ploeg maar tussen 4 februari en 11 maart staan we met duels met Zeveren Sportief, FAC Waarschoot, FC Kleit, SK Maldegem en FC Meetjesland voor een loodzware periode. We zullen na die anderhalve maand al veel meer weten. Ik denk dat SK Maldegem onze grootste titelopponent zal worden maar we hebben ons lot in eigen handen. Werken van week tot week blijft de boodschap.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio