Voetbal3de provincialeFC LATEM - HT ZWIJNAARDE - Kjell Van Der Haeghen blijft geloven in de titel

“Moeilijk met betonvoetbal”

“Moeilijk met betonvoetbal”

Kjell Van Der Haeghen: “We moeten onze thuisreputatie opvijzelen. Drie nederlagen in acht thuismatchen is een slecht rapport.” Foto: Nic Declercq

Sint-Martens-Latem / Gent -

FC Latem deed wat het moest doen. De Leieploeg won op eigen terrein met 3-0 van HT Zwijnaarde en blijft de rangschikking aanvoeren. FC Latem heeft twee punten meer dan naaste achtervolger KVV Laarne-Kalken A dat één wedstrijd minder heeft gespeeld.

“We hadden het in de eerste ronde vooral moeilijk in thuiswedstrijden”, zegt de bijna 31-jarige en in Gavere woonachtige middenvelder Kjell Van Der Haeghen. “Heel wat tegenstanders kwamen op ons veld met een versterkte burcht aan de aftrap. Wij hadden in alle thuisduels het meeste balbezit maar misten te vaak het geduld en creativiteit om dit in doelpunten om te zetten. We hadden te weinig een antwoord op het betonvoetbal van veel andere teams wat een werkpunt voor de terugronde is. Het is duidelijk dat FC Latem voor veel reeksgenoten één van de grote favorieten op de titel is.”

Hoe groot is het geloof in het behalen van de oppergaai?

“Er is nog niets verloren maar we kunnen ons niet veel nederlagen meer veroorloven. VC Zwijnaarde heeft op dit moment de beste troeven in handen maar de competitie is nog lang niet gespeeld. De zware velden in januari en februari zullen ongetwijfeld hun tol eisen. In die periode zullen mentaliteit en fysieke overgave minstens even belangrijk zijn als voetballend vermogen. Bovendien staan er vijf ploegen binnen een marge van vijf punten en kan in onze reeks bijna iedereen van iedereen winnen. We blijven geloven in de titel maar moeten onze thuisreputatie opvijzelen. Drie nederlagen in acht thuismatchen is een slecht rapport.”

Waarom maakte je de overstap van VW Gijzel-Oosterzele naar FC Latem?

“Ik beleefde er een schitterend seizoen met het behalen van de titel op de slotdag. Ik had bij de besprekingen met het bestuur echter geen goed gevoel. Ik keek uit naar een nieuwe omgeving en kwam relatief snel bij de Leieploeg terecht. FC Latem heeft een ambitieuze spelersgroep, een fraaie accommodatie en hoort in tweede provinciale thuis. Wij zullen er alles aan doen om die uitdaging via de titel of eindronde waar te maken.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio