voetbal2de provinciale - Frederik Van RuymbekeKSCE Mariakerke

“De titel mag en kan zeker de ambitie zijn”

Gent -

Mariakerke stapt de winterstop in met een logische 0-3 zege op bezoek bij Evergem. Coach Frederik Van Ruymbeke kijkt tevreden terug op het voetbaljaar 2017. “Dit werd het jaar van de bevestiging.”

“Uiteindelijk boekten we een vlotte zege in Evergem, hoewel ze voor de rust best goed stand konden houden omdat we onze kansen niet afmaakten”, kijkt Van Ruymbeke nog even terug op de partij van vorig weekend. “Na de pauze maakten we dan wel de kansen af en liepen we vlotjes uit naar 0-3. Het kwaliteitsverschil was toch duidelijk aanwezig.”

“We hebben nog een wedstrijd te goed. Zo kunnen we nog steeds aanspraak maken op die tweede periodetitel. Na de winterstop werken we meteen een cruciale match af tegen Adegem”, kijkt Van Ruymbeke al meteen vooruit naar het nieuwe jaar. “Alles staat dicht bij elkaar, bijgevolg we mogen zeker nog wel ambities koesteren. Mits winst tegen Adegem kunnen we dromen van meer. Met onze mix van jong talent en ervaring blijven we vlot overeind. Die titel mag en kan dan ook zeker een ambitie zijn. Maar het hangt natuurlijk wel af van de resultaten in de topduels. Top vijf is sowieso een reële ambitie maar alles mee zit, kan er zeker nog meer inzitten. Daarvoor zullen we echter wel efficiënter moeten zijn. 2017 werd voor ons toch het jaar van de bevestiging, want we tonen ons toch een meerwaarde in 2de provinciale, dit na een pijnlijke degradatie naar 3de provinciale. We hadden een korte aanpassingsperiode nodig, maar nu willen we vooruitgang boeken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio