KHALED OULICHIKISKL Doorslaar

“We bleken mentaal niet klaar voor topper”

Lokeren -

Hoewel Doorslaar nog steeds op kop staat, zal het toch met enige twijfels de winterstop ingaan. Na het verlies op Kruibeke legde de door blessures geteisterde leidersploeg immers ook de duimen voor dichtste belager Sparta Waasmunster.

“Moeten we het echt nog over de match hebben”, zo vroeg Khaled Oulichiki, beseffend dat Doorslaar niet thuis had gegeven. “We bleken mentaal helemaal niet klaar voor die topper. We misten de intensiteit die nodig is om vuur in ons spel te krijgen. Dat we door veel blessureleed wekelijks moeten puzzelen, speelt zeker in de hoofden. Ook nu moesten we meerdere sterkhouders missen. Maar dan nog. We misten op het veld gewoon ons vechtershart, waarmee we dit seizoen toch al dikwijls het resultaat over de streep trokken. De winterstop komt voor ons een tweetal weken te laat. Ons bobijntje blijkt al even af te zijn. Dat terwijl we met Kruibeke en Waasmunster nog twee sterke tegenstanders troffen. We kregen het cash betaald.”

“Anderzijds, hadden ze ons voor het seizoen gezegd dat we momenteel gedeeld eerste zouden staan met nog één match te goed, dan hadden we daar onmiddellijk voor getekend. Zondag hadden we de tegenstand een stevige uppercut kunnen uitdelen door zes punten voorsprong, virtueel zelfs negen, te nemen. Nu ligt alles open. Ik schrijf nog geen enkele concurrent af. Wie een reeks kan zetten zoals wij in de maanden oktober en november deden, zal niet ver van de titel zijn. Wij gaan onze batterijen terug opladen en onze koppositie vol overgave verdedigen, al weten we ondertussen uit ondervinding dat iedereen zich tegen de leider dubbel plooit.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio