Ikea komt niét naar Havana-site Antwerpen

Ikea komt niét naar Havana-site Antwerpen

Foto: RR

Luchtbal-Rozemaai / Antwerpen -

Ikea heeft laten weten dat het niet verder gaat met de bouw van een nieuwe vestiging op de Havana-site in Antwerpen (Luchtbal). De ontwikkeling van het gebied, waar momenteel ook een park and ride-zone wordt aangelegd, stond voor een groot deel in het teken van de komst van Ikea.

“Ikea België heeft beslist om de plannen voor de ontwikkeling van een nieuw woonwarenhuis op de Havana-site aan de Noorderlaan in Antwerpen niet verder te zetten. Het is voor ons namelijk niet mogelijk een duurzaam project op te bouwen op de Havana-site, mede door het steeds sneller veranderende retaillandschap”, zegt woordvoerster Annelies Nauwelaerts.

“Het veranderende consumentengedrag en het stijgende belang van e-commerce voor consumenten vereisen een strategische flexibiliteit in wat we bouwen, en dit was niet mogelijk binnen het kader van het aanbestedingsdocument”, klinkt het nog. “We zetten de gesprekken met de Stad Antwerpen dan ook verder om te komen tot een oplossing voor de regio Antwerpen, om ook de klanten ten noorden van de stad beter te kunnen bedienen. Daarnaast verkent Ikea nieuwe manieren om onze aanwezigheid dichter bij de klanten te versterken met projecten zoals het vorig jaar gelanceerde Click & Collect. “

Ikea zit nu al aan de zuidkant van Antwerpen, met een vernieuwde vestiging aan de A12 in Wilrijk. Met de tweede site in het noorden van de stad zou de woongigant zijn klanten nog beter tegemoet komen. Er waren al vergevorderde plannen, onder meer om de site samen met de buurt een extra dimensie te geven. Zo was er bijvoorbeeld het aanbod om een voetbalveldje of speeltuin in het project op te nemen. De vestiging, pal naast de P+R zone die bijna klaar is, zou open gaan in 2020.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio