Organisatie achter Pukkelpop heeft zinnen gezet op bijzondere locatie voor nieuw festival

Organisatie achter Pukkelpop heeft zinnen gezet op bijzondere locatie voor nieuw festival

De mogelijkheden die de citadel biedt, blijken bekender te worden. Foto: hns

Diest -

De grote organisatoren lijken de mogelijkheden van de citadel van Diest te ontdekken. In april 2018 komt er een groot house & technofestival, georganiseerd door de vzw achter Pukkelpop.

Nu de plannen voor de bouw van een ziekenhuis op de citadel zijn afgevoerd, borrelt de creatieve invulling van de site boven. Naar aanleiding van een interpellatie op de gemeenteraad van raadslid Frederik Boone (N-VA) blijkt dat er in 2018 een nagelnieuw house & technofestival op het terrein plaats vindt. De organisatoren zijn niet van de minsten. Het gaat om de vzw Humanistische Jongeren, in feite is dat het vehikel dat de organisatie van Pukkelpop overkoepelt. Het evenement vindt plaats op zaterdag 21 april en de organisatoren mikken op 2.000 deelnemers.

Datum ongelukkig gekozen

De datum van het housefestival is bijzonder ongelukkig gekozen. Op dezelfde dag staat namelijk een grote scoutsfuif in Diest geprogrammeerd. “De scouts hadden die datum al langer gereserveerd”, zegt burgemeester Jan Laurys (DDS). “Het was de bedoeling om het nieuwe festival op 30 september te organiseren maar die datum kon uiteindelijk niet voor een paar belangrijke artiesten. We zoeken nu naar een oplossing. De organisatie van Pukkelpop is ook niet blij met de samenloop omdat ze absoluut lokale verankering nodig hebben.”

Strenge controle

Laurys laat er ook geen enkele twijfel over bestaan dat er strikte controle zal zijn op de veiligheid en de geluidsoverlast. Het festival moet ten laatste om 1 uur afgelopen zijn. Raadslid Boone wilde ook nog weten of er eerder al weigeringen waren geweest om met een gelijkaardig evenement uit te pakken op deze site. Jan Laurys bevestigde dat de organisatoren van het vroegere dancefestival Luna Festa geen toestemming hadden gekregen. Hij verantwoorde dat vanuit het voortschrijdend inzicht over het gebruik van deze unieke locatie. De burgemeester gaf verder nog aan dat hij met drie bouwpromotoren praat over de verdere ontwikkeling van de site. “Allicht schrijven we een internationale ontwerpwedstrijd uit voor de realisatie van het domein”, zegt Jan Laurys. Het bestuur reserveert alvast 540.000 euro voor werken die de toegang tot het domein moeten verbeteren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees