Alleen voor echte durvers: Bellewaerde laat lopers door het leeuwen- en tijgerreservaat rennen

De deelnemers lopen door het reservaat van de leeuwen en tijgers. Foto: ptb

Ieper -

Deelnemers van de vierde Ieper Trail kunnen op 18 maart al lopend Bellewaerde en Hooge Crater Museum verkennen, en dat voor en achter de schermen.

Na drie edities in de binnenstad verhuist de Ieper Trail naar Bellewaerde. “Meteen het eerste sportevenement ooit in het pret- en dierenpark”, benadrukt marketingmanager Tina Tailleu.

“Ons uniek concept blijft behouden: deelnemers zullen lopen op plaatsen en paadjes, die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek”, zegt Bart Callens, lid van de organiserend vzw De Zeven. “Dat is perfect mogelijk, omdat Bellewaerde een paar weken na de Ieper Trail de deuren opent voor het grote publiek. Hierdoor kunnen deelnemers bijvoorbeeld lopen door het reservaat van de leeuwen en tijgers. Parkbezoekers krijgen dit normaal enkel te zien vanuit een treintje. De dieren zullen natuurlijk veilig binnen gehouden worden.”

Het parcours gaat ook buiten de parkmuren en loopt onder meer door het nabijgelegen Hooge Crater Museum. “Het parcours is zes kilometer lang. Dat is korter dan de vorige editie omdat we de mogelijkheden van deze nieuwe locatie willen aftasten. Voor de eerste vijfhonderd ingeschrevenen is er de mogelijkheid om de attractie Dawson Duel te gebruiken in het midden van het parcours. Voor de kleinsten is er een kids trail met een tocht van 1,7 kilometer dat ook hen een verrassende blik op het pretpark zal bieden. De kids trail start om 10.30 uur en de gewone trail om 11 uur volgens het bekende druppelsysteem. Er zijn twee publiekszones voor de toeschouwers, die geen toegang hebben tot het volledig parcours.”

De Ieper Trail is een groeiend evenement met achtereenvolgens 1.300, 2.000 en 2.500 deelnemers. “We hebben nog geen limiet gesteld. We hopen op minstens evenveel lopers als in 2017.”

De organisatie schenkt ook dit keer een deel van de opbrengst weg aan meerdere goede doelen. Er werd gekozen voor vzw Kloen en vzw Vondels.

INFO

Inschrijven vanaf 23/12 om 10 uur via www.bellewaerde.iepertrail.be.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees