Slachtoffer voetbalrellen krijgt nieuw wagentje: “Uit iets lelijks als die rellen is toch wel iets heel erg moois voort gekomen”

Slachtoffer voetbalrellen krijgt nieuw wagentje: “Uit iets lelijks als die rellen is toch wel iets heel erg moois voort gekomen”

Met zijn nieuwe auto heeft Peter ook zijn vrijheid terug. Foto: mvn

Brugge / Sint-Andries -

Schoenmaker Peter Depover (51) heeft zijn nieuwe wagentje. Sinds zaterdag tuft hij er weer vrolijk mee rond. Enkele hooligans vernielden zijn vorige wagen, maar dankzij een crowdfunding heeft hij nu een nieuwtje. “Het is geweldig”, zegt hij.

LEES OOK: VIDEO. Schandalig: hooligans duwen autootje van rolstoelgebruiker omver en steken het in brand

De zware rellen na de wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp zorgden eind oktober voor heel wat schade langs de Gistelse steenweg in Sint-Andries. Het grootste slachtoffer was waarschijnlijk wel Peter Depover, een plaatselijk schoenmaker. Hij is rolstoelgebruiker en verplaatst zich al jaren met een opvallend rood autootje. Maar de relschoppers duwden zijn wagentje omver en staken het in brand. Het raakte dan ook helemaal vernield en was klaar voor de schroothoop.

Maar Club Brugge startte al snel met een crowdfunding voor Peter. De supporters toonden hun goed hart en dat zorgde ervoor dat de nodige centen, ongeveer 4.000 euro, in amper een dag tijd al binnen waren.

Auto uit Italië

De schoenmaker zou dan ook een nieuw wagentje krijgen. Maar omdat er niet onmiddellijk een rode beschikbaar was, moest hij daar wel nog even op wachten. “Het moest in Italië gemaakt worden en het duurde wel even voor alles in orde gebracht kon worden”, zegt Peter.

“Dankzij mijn geweldige familie ben ik intussen ook overal geraakt waar ik moest zijn.”

Maar sinds zaterdag kan de schoenmaker zijn verplaatsingen weer zelf doen. “Voor mij betekent dat wel een groot stuk van mijn vrijheid”, zegt hij.

De schoenmaker wil iedereen bedanken die hem heeft geholpen. “Ik ben die mensen allemaal even dankbaar. Ik ben voor hen een wildvreemde en toch hebben ze mij gesteund. Uit iets lelijks als die rellen is toch wel iets heel erg moois voort gekomen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees