voetbal3de provinciale Svelta Melsele B - SK Gerda - Kapitein Lothar Ottevaere ziet Melsele B stranden op een 0-0 gelijkspel

“Schoentje wringt voorin”

“Schoentje wringt voorin”

Lothar Ottevaere: “We hebben halfweg 26 punten, als je dat verdubbelt, heb je een goed seizoen gedraaid.” Foto: Eric Noens

Beveren-Waas -

Svelta B en SK Gerda speelden net als op de openingsdag gelijk. De Melseelse kapitein Lothar Ottevaere is de enige nog overblijvende pion van de originele B-ploeg die als eerste Oost-Vlaamse ploeg naar derde provinciale promoveerde.

Nul-Nul. Een teleurstellende uitslag?

Lothar Ottevaere: “Ik denk dat het de juiste weergave was van het geboden spel. We hadden zoals altijd op meer gehoopt maar we scoren toch zo moeilijk. Met slechts 18 goals in 15 matchen is het duidelijk dat het schoentje voorin wringt. We spelen iedere week wel goed mee maar de laatste pas komt er al te vaak niet uit. Eigenlijk hebben we nog geluk dat we zelf regelmatig de nul houden want met onze 18 goals staan we nog altijd op een zesde plaats. Alleen Hamme-Zogge en Hardy Waasmunster doen slechter maar die staan dan ook helemaal onderin. Ik denk dat die twee gelijke spelen tegen Gerda een juist beeld geven van de waardeverhouding tussen Melsele en Gerda. Jammer van de zware blessure van bezoeker Tim Oreglia in het duel met Pieter Vergauwen al denk ik dat Pieter hem niet raakte en de studs van Tim in de draai bleven steken in het kunstgras.”

Is het allemaal net iets minder dan vorig seizoen?

“Dat zou ik niet zeggen. Steve De Schepper heeft overgenomen van Danny Pfaff en probeert verzorgd voetbal te brengen. We krijgen meer mogelijkheden maar het geluk is niet aan onze kant. Tenslotte moeten we ook niet dramatiseren, we hebben halfweg 26 punten, als je dat verdubbelt, heb je een goed seizoen gedraaid.”

Hoe voelt het om als allerlaatste van de originele B-ploeg over te blijven?

“Nick Vangeneugden is onlangs gestopt. Er was de voorbije jaren veel concurrentie bijgekomen en Nick had het moeilijk om zijn plaats in de ploeg te krijgen. Ik vind het echt wel heel jammer want in al die jaren had ik met hem een heel goede band opgebouwd zowel op als naast het veld. Nu ik de enige ben, is dat een extra motivatie om er nog een paar jaar aan te breien want ik ben tenslotte ook nog maar 26.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio