VOETBAL2DE PROVINCIALE ACLUB ROESELARE - SV DE RUITER 0-4

Louis Vandepitte (De Ruiter): “Hopelijk ben ik voorgoed vertrokken”

Louis Vandepitte (De Ruiter): “Hopelijk ben ik voorgoed vertrokken”

Louis Vandepitte. Foto: VDB

Roeselare -

Met afgetekende 0-4 cijfers zette De Ruiter de Roeselaarse derby naar zijn hand. De blauw-witten sluiten het jaar in schoonheid af, terwijl Club Roeselare nu tijd krijgt om de kater door te spoelen.

Bij De Ruiter heerste na de wedstrijd een feestelijke sfeer.

“We kunnen met een goed gevoel rond de kerstboom gaan zitten”, lacht Louis Vandepitte die met twee doelpunten een groot aandeel had in de 0-4-zege. “Het waren mijn eerste doelpunten van het seizoen. Hopelijk de eerste van een mooie reeks. Vorig seizoen kroonde ik mij met achttien treffers tot topscorer van de ploeg. Wegens blessurelast miste ik in deze competitie een groot deel van de eerste ronde. Hopelijk ben ik nu voorgoed vertrokken. Dat de dreiging van onze trainer Filip Comptaert om vroeger een einde te maken aan de samenwerking zijn vruchten afwierp? Dat heeft mogelijk meegespeeld in onze heropstanding.”

“Of er al gepraat werd voor volgend seizoen? Dat is binnen de kortste tijd aan de orde. Ondertussen toonden al enkele ploegen belangstelling. Ik ga luisteren wat ze te bieden hebben, maar sta echt niet te popelen om hier op te stappen.”

Ashley Muylle (Club Roeselare): “Overdreven cijfers”

Club Roeselare kreeg een bittere pil te slikken. Na twee overwinningen op rij hoopte het ook de scalp van De Ruiter te veroveren. Niet dus.

“De cijfers zijn fel overdreven”, beweert Ashley Muylle. “Bij een 0-0 stand hadden we pech dat mijn kopbal door de deklat gestuit werd. Met een onterechte 0-1 achterstand trokken we de rust in. Toen we meteen na de pauze op zoek gingen naar de gelijkmaker, kregen we op de counter een tweede goal te slikken en ging bij ons het licht uit.”

Ashley Muylle is een écht voetbalbeest. Naast voetballen in de eerste ploeg werd de 22-jarige Roeselarenaar onlangs benoemd tot technisch sportief verantwoordelijke van de jeugdwerking. “Bij Club ben ik ook nog actief als jeugdtrainer. Ik ben tevens in het bezit van een Uefa-B trainersdiploma. Iedere dag ben ik met voetbal bezig, ik zou niet zonder kunnen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio