Voetbal2de provinCIALEFC Meulebeke - VV TIELT 2-0 - Mathias Vandewoestyne (Meulebeke) na schitterende 24 op 24

“Pas na februari kunnen we over de titel spreken”

“Pas na februari kunnen we over de titel spreken”

Meulebeke-Tielt: Mathias Vandewoestijne (links) ziet bezoeker Kenny Heytens als winnaar uit dit luchtduel komen. Foto: BART VANDENBROUCKE

Meulebeke -

FC Meulebeke blijft zijn zegereeks verder zetten. Tegen buur VV Tielt werd gewonnen met 2-0. De roodbroeken realiseren nu een schitterende 24 op 24 en blijven uiteraard leider.

“Het was een evenwichtige match, maar toch wonnen wij verdiend”, zegt Meulebeke-speler Mathias Vandewoestyne. “De eerste helft waren wij de betere ploeg . We kwamen vroeg op voorsprong met een kopbaldoelpunt van Jari Bourgeois. De 1-0-voorsprong was toen volkomen terecht. Na de pauze was Tielt de betere ploeg. De bezoekers probeerden druk te zetten. Maar dat gebeurde zonder uitgesproken kansen. Uiteindelijk konden wij goed standhouden. In de slotfase kon ik dan de 2-0 laten optekenen. Op voorzet van Gianluca Cardoen devieerde de Tieltse doelman de bal in mijn voeten en ik kon aan de tweede paal besluiten. Match gespeeld. Onze zegereeks gaat dus verder en we blijven knap leider. Maar over de titel wordt nog niet gepraat. Laat ons maar de belangrijke maanden januari en februari afwachten. Staan we eind februari nog aan de leiding, dan kunnen we misschien van de titel beginnen spreken.”

Jordi Ryckebosch (Tielt): “Puike reeks onderbroken”

“Het eerste halfuur was Meulebeke de betere ploeg”, commentarieert Tielt-speler Jordi Ryckebosch. “En we slikten een eerste goal. Maar dan hebben wij ons goed herpakt. De tweede helft was voor ons. Voetballend waren wij constant baas. We hadden een paar kleine kansjes op de 1-1. Je voelde voortdurend dat het kon. Maar het gebeurde niet. Integendeel, Meulebeke scoorde nog eens in de slotfase. Dat was het enige verschil: Meulebeke scoorde, wij niet. Onze puike reeks van 18 op 18 is nu onderbroken. Toch zijn wij content over onze heenronde. We staan nu vierde en dat is buiten alle verwachtingen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio