Voetbal3de provINCIALE CSV Pittem - VC Ardooie 1-3

Simion Vanthuyne (Ardooie): “Achtste plaats is niet genoeg, we mikken nu op de top vijf”

Pittem -

SV Pittem verloor met 1-3 van buur VC Ardooie. Daardoor staan de jongens van trainer Eric Verstraete nu alleen voorlaatste. Ardooie daarentegen nestelt zich in de linkerkolom van de rangschikking.

“We hebben verdiend gewonnen van Pittem”, vertelt Ardooie-speler Simon Vanthuyne over het burenduel. “We hadden de eerste helft al twee mooie kansen. Maar de eerste mogelijkheid belandde op de deklat en een open kans voor doel werd niet benut.”

“Na de pauze hebben we dan wel het verschil gemaakt. Met twee goals in vijf minuten. En één van die doelpunten was een pareltje van Jens Bailliu. Pittem kwam dan nog terug tot 1-2 en na die aansluitingstreffer hadden wij het even moeilijk. Het was even zwoegen om overeind te blijven. Maar dan kwam de verlossende 1-3.”

“We staan nu achtste in de rangschikking en dat is niet genoeg. Wij mikken op een plaats in de top vijf. Nu, na de winterstop gaan wij een aantal geblesseerden recupereren en kunnen wij eindelijk weer op volle kracht aantreden”, benadrukt Simon Vanthuyne.

Jeffrey Heytens (Pittem): “Meer voor elkaar knokken”

“De eerste helft waren wij de betere ploeg”, opent Pittem-speler Jeffrey Heytens zijn visie over de wedstrijd tegen Ardooie. “We creëerden een aantal kansen maar afwerken was er niet bij. Pas op, de bezoekers hadden ook een tweetal kansen. Maar ook zonder succes. Na de rust scoorden de bezoekers wel. Zelfs twee keer kort na elkaar. We waren onmiddellijk op achtervolgen aangewezen. En we lukten de aansluitingstreffer. Na die 1-2 hebben wij dan druk gezet. Op zoek naar de gelijkmaker. Maar er kwamen geen open kansen meer. In de slotfase werd het dan 1-3 en dan mochten de boeken toe natuurlijk.”

“We staan nu alleen voorlaatste en dat is niet goed natuurlijk. Ik vind trouwens dat wij niet genoeg voor elkaar vechten. Er moet meer voor mekaar geknokt worden. Ik hoop dat het na Nieuwjaar alleszins stukken beter verloopt. Het zal nodig zijn.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio