VOLLEYBALLIGA BMARKE-WEBIS

Jelle Nagels: “Succesreeks zo lang mogelijk aanhouden”

Marke / Wevelgem / Bissegem -

Het voorlaatste geklasseerde Gembloers kon Marke-Webis A zondag nauwelijks iets in de weg leggen. Daarmee gaat het team van trainer-coach Jan Van Huffel als stevige tweede in de rangschikking de jaarwisseling in.

“In Gembloers was het aanhouden van de concentratie ons voornaamste probleem”, weet de Markse libero Jelle Nagels. “De thuisploeg kreeg onze opslagen niet onder controle en strandde liefst veertien keer in ons blok. In geen van de drie sets scoorde Gembloers twintig punten en dat zegt alles over het gemak waarmee we met 0-3 konden winnen. Zo blijven we tweede met drie punten voorsprong op Puurs dat onmiddellijk na Nieuwjaar bij ons op bezoek komt voor de laatste van de heenronde.”

“Ik voel me heel goed bij Marke-Webis”, vervolgt Nagels. “Bij Gent werd het wat te zwaar om een voltijdse job te combineren met de trainingen en wedstrijden op liga A-niveau. Hier heb ik opnieuw plezier in het volleybal gevonden. Ik heb het gevoel dat ik de ploeg en de jongere spelers iets bij kan brengen en de resultaten vallen bijzonder goed mee. In sommige matchen, zoals in de derby tegen Lendelede, waren we echt top. Soms was het wat minder maar wonnen we toch zoals tegen Kapellen en Nijvel. We verloren enkel tegen het tot nog toe ongenaakbare Achel maar toen hadden we een mindere dag.”

“Na Nieuwjaar willen we op hetzelfde elan doorgaan”, besluit Jelle Nagels. “Die tweede plaats behouden en, waarom niet, proberen om het Achel nog moeilijk te maken. Natuurlijk rekenen we er ook op om de finale van de Beker Nationaal en Divisie te spelen, allicht tegen Lendelede. Daarvoor moeten we eerst de buren uit Kortrijk opzijzetten in de halve finale.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio