VOETBALPROXIMUS LEAGUECERCLE BRUGGE

CEO Marc Vanmaele: “Wij waren wel bereid om mee te betalen voor veld”

Brugge -

De veldhistorie bleef gisteren nazinderen bij Cercle Brugge. CEO Marc Vanmaele hield er aan een paar zaken recht te zetten en in de juiste context te plaatsen.

“Cercle heeft niet de gewoonte zaken uit te vechten en uit te klaren via de media”, aldus Vanmaele. “Daarom ook legden wij aanvankelijk geen verklaringen af over de onderhandelingen nopens de heraanleg van het veld in het stadion. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe had zelf telefonisch contact genomen met de mensen in Monaco. Ik wil benadrukken dat zij het bestuur van Cercle, waarin ook een paar mensen van Monaco zetelen, en het management in Brugge voortdurend op de hoogte hebben gehouden. Het is heus niet zo dat er zaken boven ons hoofd gebeurden, maar wij vonden het dus niet aangewezen daarover te communiceren in de media.”

“Er is een overeenkomst, nog steeds geldig tot 31 december 2019, tussen Cercle en Club over de bijdragen voor de velden. Wij hebben die altijd gerespecteerd. Club stelde vorige week voor om de kosten voor een nieuwe grasmat te delen. Er werd ons ook een offerte overhandigd van één door Club gekozen leverancier. Zo werkt het natuurlijk niet. Wij wilden meer duidelijkheid, overleg en inspraak. Er is ook nooit gezegd of geschreven dat Cercle niet wilde bijdragen in de kosten, integendeel zelfs. Wij hebben wel medegedeeld dat er dit seizoen geen extra budget was voorzien voor een nieuw veld, maar dat we wel bereid waren om ten allen tijde de zaak te bespreken. We waren dan ook hoogst verbaasd dat Club zonder enig overleg een bericht de wereld instuurde dat Cercle weigerde mee te betalen. De afgelopen zes maanden waren we naar mekaar toegegroeid en waren er goede afspraken gemaakt. Wij willen daar verder in harmonie aan werken en blijven openstaan voor alle dialoog met onze buur”, besloot Vanmaele.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio