VOETBAL3de provinciale BDOSKO SINT-KRUIS - Benjamin Vanspeybrouck kan 3-1-verlies bij Keiem, dat Sint-Kruis de koppositie kost, wel plaatsen

“Spijtig, maar geen ramp”

“Spijtig, maar geen ramp”

Keiem-Dosko Sint-Kruis: De bezoekende doelman Nick Dejonghe grijpt in voor Glenn Verdonck. Foto: BART VANDENBROUCKE

Brugge -

Dosko Sint-Kruis is leider af na een 3-1 nederlaag bij Keiem. “Jammer, maar dit hoeft geen ramp te betekenen”, kan aanvoerder Benjamin Vanspeybrouck het verlies plaatsen.

Er was heel wat te doen rond de heenwedstrijd. Toen tekende Keiem voorbehoud aan, maar Sint-Kruis haalde in beroep gelijk. “Die hele affaire werd wat opgeblazen”, vindt Benjamin Vanspeybrouck. “Het kreeg veel aandacht in de media en ik had het gevoel dat het meer leefde bij de supporters. De spelers waren er ook niet zo mee bezig. In Keiem was er geen sprake van een grimmige sfeer. Het was een fel, maar sportief duel. Met dank aan een strenge, maar rechtvaardige scheidsrechter die alles in goede banen leidde.”

Dosko zakt in het klassement naar een derde plaats.

“Het verlies bij Keiem is jammer, maar is ook niet meer dan dat. Als nieuwkomer doen wij het uitstekend. We wonnen de eerste periode en daar had voor het seizoen niemand rekening mee gehouden. Het realisme regeert, maar uiteraard willen we er ook in het tweede competitieluik iets moois van maken. Het zou heel jammer zijn moesten we verder afglijden. Het is en blijft de bedoeling om tot het einde van dit seizoen mee voorin strijd te leveren. Die ambitie is er absoluut.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio