Slotakkoord van jubileumjaar Musikalo

Ternat maakt zich op voor nieuw totaalspektakel met ‘Ware Vrienden’

Ternat - Ruim twee jaar na het oorlogsspektakel ‘STUK’ staat er dit weekend een nieuw totaalevenement op het programma in Ternat. Met ‘Ware Vrienden’, een lokaal verhaal over twee vrienden Wannes en Vik, zijn Musikalo, CC De Ploter, zangkoor Eigenwijs,ToneelTijlTernat enTejater Blabla klaar voor een volgend succesnummer.

Met maar liefst 150 perfomers en 1.500 kijklustigen bleek het oorloggspektakel ‘STUK’ twee jaar geleden een schot in de roos. De goesting was na afloop dan ook bij iedereen groot genoeg om een vervolg te breien aan het succesnummer. Daarom sloegen Musikalo, CC De Ploter, Eigenwijs,ToneelTijlTernat enTejater Blabla de handen opnieuw in elkaar voor een historisch verhaal, deze keer sterk lokaal geïnspireerd. 

Bokken en geiten

‘Ware Vrienden’ gaat over het verhaal van Vik en Wannes, twee vrienden uit het bokken - en geitenkamp. Beiden zijn ze enorm gepassioneerd door muziek. Bij Wannes gaat zijn passie zelfs zo ver, dat hij naar Brussel trekt om er muziek te gaan studeren. Vik blijft achter in Ternat, waar de steenweg het dorp verdeelt. Door keiharde gemeentepolitiek wordt de strijd tussen de bokken en de geiten bovendien alleen maar groter. De fanfare lijdt onder de aanslepende problemen en de muziek sterft stilaan uit. 

Kan Wannes bij zijn terugkeer uit Brussel wijze raad brengen? En zorgt de zachtheid van Vik voor verzoening? Kortom: kan vriendschap overeind blijven ondanks politieke conflicten? "Dat is de rode draad doorheen het spektakel: muziek en vriendschap gaan door alle tegenstrijdigheden heen", zegt Hilde Van der Cruys van Musikalo. "We combineren een stuk waargebeurd verhaal met een stuk fictie."

(lees verder onder de afbeelding)

Niet alleen in schouwburg

De opvoering is net zoals twee jaar geleden opnieuw een combinatie van orkestmuziek toneel én zang. Daarvoor werken de verenigingen samen met actrice Mira Delbaen, die het script schreef. De regie is in handen van Pieter Klinck en het orkest en het koor staan onder leiding van Tijl Verhaeghe en Wouter Roesems. Opmerkelijk: de voorstelling zal niet alleen in de schouwburgzaal van De Ploter plaatshebben. 

(lees verder onder de afbeelding)

Jubileumjaar

Harmonie Musikalo, dat instaat voor de muzikale begeleiding van het stuk, heeft overigens een extra reden om het dit jaar (opnieuw) groots aan te pakken: zij vieren in 2017 namelijk hun 150ste verjaardag. “Op die manier willen we ons feestjaar mooi afsluiten”, zegt Hilde Van der Cruys. “Toeschouwers krijgen in onze nieuwe voorstelling een lach, een traan, veel emotie en schitterende acteurs te zien.”

PRAKTISCH

De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 22 december om 19 uur en zaterdag 23 december om 19 uur. Omwille van de grote vraag is er ook een extra voorstelling op zaterdag 23 december om 14 uur.

Tickets kosten 18 euro (basisprijs), 16 euro (abonnement of 65+) of 14, 50 euro voor -26 jarigen en zijn hier verkrijgbaar. Opgelet: voor de vrijdagavondvoorstelling zijn nog maar enkele tickets beschikbaar.  

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees