Voetbal3de provincialeVC NAZARETH-EKE - FC KLUISBERGEN - Bart Meire wil beter doen dan vorig seizoen

“Eindronde zou mooi zijn”

Coach Yves Van Den Berghe haalt het beste in Bart Meire naar boven. De verdedigende middenvelder wist al liefst zeven keer te scoren. Foto: dsj

Nazareth / Kluisbergen -

VC Nazareth-Eke zette op de laatste speeldag van 2017 de ambitie op een eindrondeticket kracht bij. De ploeg van coach Yves Van Den Berghe speelde op eigen veld 2-2 gelijk tegen FC Kluisbergen en verstevigde de vierde plaats in de rangschikking.

“Wij staan momenteel verdiend op een plaats in de top van het klassement”, meent de 27-jarige defensieve middenvelder Bart Meire, die een ex-speler van onder meer SV Melsen, VV Windeke en Racing Vurste is.

“We hebben veel voetballend vermogen en vormen één van de beste combinerende teams in onze reeks. Het is geen toeval dat wij een zeer goede thuisreputatie hebben. We beschikken over een groot veld, waarop onze technische bagage het best rendeert. Geen enkele ploeg onderneemt graag een trip naar Nazareth, maar wij losten ook buitenshuis de verwachtingen in.”

Dromen de spelers van promotie naar tweede provinciale?

“We zijn realistisch en blijven met beide voeten op de grond. We grepen vorig seizoen nipt naast een eindrondeticket. We willen in deze campagne beter doen, wat een haalbare doelstelling is. We behielden onze bijna voltallige kern en vulden die aan met enkele gerichte versterkingen. Het is de bedoeling dat wij volgend seizoen nog iets sterker zijn en voor de titel meestrijden. Promotie is voor het bestuur geen must, maar VC Nazareth-Eke heeft alle troeven om eventueel een stap hogerop te zetten.”

Jij bent met zeven doelpunten de topschutter van de ploeg.

“Ik ga niet voor persoonlijk succes. Het belangrijkste is dat de ploeg punten pakt. We hebben een half dozijn spelers die ieder seizoen tussen vijf en tien doelpunten kan scoren. Een grote troef, wij zijn niet afhankelijk van één goalgetter. Ik denk niet dat ik hier snel zal vertrekken.”

“Ik woon in Gent, maar ben een woonst in Nazareth aan het bouwen. Op die manier zal de combinatie privé, werk en voetbal normaal gezien zeer aantrekkelijk worden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio