Voetbal3de provincialeEENDRACHT VINKT - ERTVELDE UNITED - Bram Van Kerckhoven is al goed voor vijftien doelpunten

“Ik verkies een eindronde”

Vinkt - Ertvelde: bezoeker Jordy Creve zit in de greep van Pieter De Keyser. Foto: Marc Van Hecke

Deinze / Evergem -

Eendracht Vinkt verloor op eigen terrein met 0-6 van Ertvelde United maar staat halfweg de competitie op de vierde plaats op zes punten van leider VSV Gent. De 38-jarige goalgetter Bram Van Kerckhoven scoorde al 15 doelpunten en maakt een balans op.

“We verdienen een plaats in de top vijf”, aldus Van Kerckhoven die bij Eendracht Vinkt aan zijn derde seizoen toe is. “VSV Gent, FC Sint-Laureins en DKW Evergem hebben iets meer vermogen dan wij. Ertvelde United heeft een stevig en hecht blok en staat niet toevallig ook bovenin de rangschikking. We eindigden vorig seizoen op de vijfde plaats en willen minstens even goed doen. De spelersgroep werd bijna in zijn totaliteit behouden. Wij vormen een hechte groep vrienden die altijd met de juiste mentaliteit op het veld staan. Het zou een teleurstelling zijn als we dit jaar naast een eindrondeticket grijpen. We hebben nu al 29 punten. Het wordt niet simpel om na de jaarwisseling minstens goed te doen.”

Droom je ervan om topschutter in de reeks te worden?

“Ik was twee jaar geleden bij Eendracht Vinkt met 26 doelpunten de beste schutter in de reeks. Het is leuk om die prijs op zak te stoppen maar dit is voor mij geen obsessie. Ik sta nu op de tweede plaats in dit nevenklassement maar heb als ex-speler van onder meer VC Semmerzake, Eendracht Machelen en SK Nevele het voetbal weten te relativeren. Ik zoek zeker geen persoonlijk succes. Ik wil met mijn doelpunten vooral de ploeg vooruit helpen. Een diepe spits is afhankelijk van de aanvoer van zijn maats. Ik ben gelukkig met sterke flankspelers als Pablo Van Autryve en Sven Yde die bij veel doelpunten voor de voorbereiding instonden.”

Het bestuur wil naar tweede provinciale promoveren?

“Ik was in eerste instantie verrast om dit te horen maar begrijp de argumenten van het bestuur. We verloren in de voorbije jaren heel wat attractieve derby's wat ook zijn impact op de financiële inkomsten had. We zullen er alles aan doen om de ambitie van het bestuur waar te maken maar promotie behaalt men niet op bestelling.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio