Voetbal3de provinciale - Simon De MeyerSparta Ursel

“Drie gouden punten tegen Sint-Laureins”

Knesselare -

Sparta Ursel pakte met een kleine stunt uit door met 2-3 op het veld van het ambitieuze FC Sint-Laureins te winnen. De Spartanen sloten de eerste ronde af op de twaalfde plaats met 15 punten.

“De 1-1 tussenstand aan de rust was billijk”, meent de 20-jarige aanvoerder Simon De Meyer die een jeugdproduct van Sparta Ursel is en in Gent zijn derde jaar burgerlijk ingenieur doorloopt.

“Wij klommen halfweg in de eerste helft via een doelpunt van Brecht Willems op voorsprong maar incasseerden vijf minuten later al de gelijkmaker. Wij pakten het in de tweede helft slim aan door op de omschakeling te speculeren en handig gebruik te maken van de geboden ruimte. Nick De Meyer scoorde kort na de herneming ons tweede doelpunt. Ik trapte ons twee minuten voor het einde met mijn tweede competitietreffer op een 1-3 voorsprong. De aansluitingstreffer van FC Sint-Laureins kon ons niet meer verontrusten. Dit is een deugddoende zege en drie gouden punten die ons nog meer vertrouwen voor de terugronde moeten geven.”

“We hebben een zeer jonge ploeg die dit seizoen het behoud moeten kunnen verzekeren. We doen veel ervaring en maturiteit op om in de komende jaren een grote stap vooruit te zetten. Het is leuk om met veel jonge spelers te voetballen. De sfeer is opperbest. Wij moeten in iedere wedstrijd voor ieder punt hard werken maar zijn tevreden dat wij een kans in de eerste ploeg krijgen. Ieder punt is voor ons van grote waarde. We hopen na de jaarwisseling vooral punten te pakken tegen ploegen die in de rangschikking onder ons staan.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio