VOETBALHofman Cup - Hans ChristiaensKVE Drongen

“Geen nodeloze risico's nemen tegen Zelzate”

Gent -

Drongen werkt vanavond om 20 uur nog de allerlaatste klus van 2017 af. In de kwartfinale van de Hofman Cup ontvangt het voor eigen publiek Zelzate. Hans Christiaens houdt evenwel een slag om de arm omtrent de ambities van zijn team in deze fase van het tornooi. “Arne Blanckaert kampt al enkele weken met een sluimerende achillespeesblessure. Hierdoor traint hij al eventjes slechts één keer per week. Naast Arne zijn er nog enkele jongens die al eventjes telkens opnieuw klaargestoomd moeten worden voor wedstrijden. Je merkt dat zij het week na week lastiger krijgen om hun conditie op peil te houden. Dat is een onhoudbare situatie.”

“We zullen dan ook enkel de spelers selecteren voor wie het verantwoord is om aan te treden. De andere jongens zullen we rust gunnen. Zij zullen dan met de rest van de kern de trainingen hervatten op 30 december.”

“We staan op twee duels van een eventuele finale van de Beker van Oost en dat betekent voor mij toch een flinke afweging inzake sportieve belangen. Zo'n finale is uiteraard altijd interessant voor een club, maar zowel voor onszelf als voor Zelzate is de kwalificatie voor de Beker van België van volgend seizoen al een feit. We zullen dan ook geen nodeloze risico's nemen. Het is bovendien ook afwachten met welk team Zelzate zal afreizen naar Drongen. Zij staan aan de leiding. Het is niet duidelijk of zij op volle kracht zullen aantreden. Zij hebben nog een lange weg af te leggen richting titel. Overbelasting kan grote gevolgen hebben.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio