VOETBAL3DE PROVINCIALE - KENNETH ASSELMANSTANDAARD DENDERLEEUW

“We hebben ons weer in de titelstrijd geknokt”

Denderleeuw -

De Denderleeuwse midvoor Kenneth Asselman loodste in Denderleeuw met twee treffers Standaard voorbij Bonanza, waardoor de derde plaats werd veilig gesteld.

“Indien we de inhaalmatch op Kerksken winnen, naderen we tot op drie punten van leider Erembodegem. We knokten ons terug in de titelstrijd via een zegereeks van 21 op 21. Tegen Bonanza gaven we niet onze beste prestatie weg. We kwamen in de beginfase twee keer goed weg. Nadien liepen we 3-0 uit, maar na de tegentreffer van Lierde wankelden we toch opnieuw vijf minuten lang. Na onze vierde treffer ging de wedstrijd op slot. Januari wordt een beslissende maand voor Standaard. Dan treffen we met Nederhasselt en Mere de twee andere ploegen die in de tweede periode nog het maximum van de punten tellen. Voorts kruisen we ook het pad met buur Doggen en met leider Erembodegem.”

“Na dat loodzware vierluik zullen de kaarten grondig geschud zijn. Met mijn twee goals van zondag krikte ik mijn totaal op tot acht. Ik focus me zeker niet op de persoonlijke statistieken. Ik probeer Standaard met goals en assists uiteraard te helpen, maar vooral het Denderleeuwse puntentotaal staat dit seizoen centraal. Meerdere spelers scoren bij Standaard, wat een voordeel betekent. Dat valt moeilijker te verdedigen dan wanneer je slechts één goalgetter dient te muilkorven. Naast het terrein was de sfeer steeds opperbest, maar op het veld werd dat aanvankelijk niet doorgetrokken. Nu zie je dat de ploeg wel kan knokken. Inzake mentaliteit zetten we duidelijk een stap voorwaarts. Straks krijgen we er met Egon De Raes nog een speler met toegevoegde waarde bij.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio