veldrijdenjunioren

Brabanders domineren Waals criterium: Jens Clynhens wint, Floris Van Tricht begeestert

Het Henri Bensberg-criterium - de Waalse tegenhanger van De Moedige Veldrijder - was al vaker spek naar de bek van enkele Brabanders. Wie zondag een selectie voor de Wereldbekercross in Namen misliep, maakte daarvan gebruik om in het Borgwormse Oleye te koersen. Jens Clynhens won er na een beklijvende strijd van youngster Floris Van Tricht.

“Het bewijs dat het steeds vlotter loopt”, zegt de Haachtse junior die zaterdag in de Scheldecross met zijn achtste plaats ook al in goeden doen was. “Ik kon in Oleye snel wegrijden en moest nog even gas geven om thuisrijder Clément Horny op achterstand te zetten. Uiteindelijk kwam Joris Van Tricht nog vervaarlijk dichtbij. Ik kon hem afhouden. Je hoort me dus niet klagen.”

De pas ik oktober opnieuw met veldrijden begonnen Clynhens pakte in Oleye zijn eerste bloemen van het seizoen. Het betrof wel een wedstrijd tegen de mindere goden, maar vermits het voor Clynhens ook in de grotere crossen begint te lukken...

Sterke remonte

“Ik ben er van overtuigd dat ik Jens had kunnen volgen als ik geen pak seconden had verloren bij een sprong over de balkjes”, vertelt Floris Van Tricht.

“Ik haperde en lag tegen de grond. Ik ben tevreden over mijn remonte, want ondanks bijna 20 seconden achterstand kreeg ik Jens in het vizier. Ik geraakte zowaar nog bijna tot in zijn wiel. Maar toen had de winnaar zijn spurt al ingezet.”

Allebei mikken ze straks naar de eindejaarsperiode en de vele crossen die er aankomen.

“Moeilijker, zwaarder en vooral met alle betere junioren aan de start”, kunnen de twee relativeren. Clynhens en Van Tricht gaan de volgende dagen niet aan overdaad doen. Komt het kampioenschap er straks niet aan?

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio