Zieke secretaris brengt gemeente in lastig parket: geviseerde schepen spreekt van ‘kruistocht’

Zonnebeke -

Geen gemeentesecretaris dinsdagavond op de gemeenteraad van Zonnebeke. Officieel is hij met ziekteverlof. Uit aangetekende brieven aan het schepencollege blijkt dat hij het college en het personeel laat kiezen tussen zichzelf en schepen Descheemaeker.

De gemeentesecretaris schreef onlangs aangetekende brieven aan het schepencollege van Zonnebeke, waarin hij mails van schepen Michiel Descheemaeker (N-VA) aankaart. “De gemeentesecretaris is hoofd van het personeel, maar Descheemaeker vindt dat hij genomen beslissingen zonder overleg met mij kan terugdraaien”, aldus de secretaris. “De toevoeging van valse aantijgingen over problematisch personeelsbeleid en verwijzing naar mijn nakende evaluatie wekken de indruk van chantage om mij het zwijgen op te leggen. Zolang het schepencollege hier geen duidelijk en formeel standpunt over inneemt, is het als secretaris onmogelijk mijn functie uit te voeren.”

Gevolg: geen gemeentesecretaris op de gemeenteraad gisteravond.

“Officieel is hij ziek, maar ik vraag mij af of Zonnebeke volgend jaar nog een secretaris heeft”, zegt oppositieleider Franky Bryon (SP.A). “Zal hij zijn conclusies trekken als hij zich niet meer gesteund voelt door de diensthoofden en het schepencollege?”

De gemeentesecretaris gaf telefonisch geen commentaar. “Het is aan de politiek verantwoordelijken om zich hierover uit te spreken.”

“Ik heb de brieven nog maar snel diagonaal gelezen”, zegt Burgemeester Dirk Sioen (Inspraak). “Ik wil dit grondig doen en zal eind volgende week een standpunt hebben.”

Leugens

Schepen van Personeelsbeleid Maria Vander Meiren (Inspraak) dringt alvast aan op een snelle oplossing. “De besluiteloosheid van het schepencollege begint problematisch te worden.”

“Ik stuurde een aangetekende brief aan het schepencollege als reactie op de brief van de secretaris, die uit leugens bestaat”, zegt schepen Descheemaeker. “Ik werd aangesproken door iemand van het personeel over een probleem. Ik riep er meteen de burgemeester bij om dit op te lossen. Noch de burgemeester, noch ikzelf hebben iemand de opdracht gegeven om de voorgestelde oplossing uit te voeren. Door een ondoordacht personeelsbeleid kan ontslag van personeel wellicht niet langer worden vermeden. Dit is precies een persoonlijke kruistocht tegen mij. De secretaris ligt in de knoop met het personeelsbeleid en wil koste wat het kost bepaalde politici het zwijgen opleggen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees