Vijf leden van ‘nv Cocaïne’ gaan in beroep

Gent / Nazareth -

Vijf leden van de zogenaamde ‘nv Cocaïne’ vragen in beroep een strafvermindering. Oorspronkelijk stonden twintig leden terecht voor de correctionele rechtbank van Gent.

De bendeleden waren vooral actief in de Brugse Poort, maar ook in Ledeberg, in de Overpoortstraat, op Bij Sint-Jacobs en aan het Sint-Pietersstation. Hun handel bracht volgens het parket 1,7 miljoen euro op.

De twintig beklaagden kregen in eerste aanleg celstraffen tot 5 jaar. Van hen gingen er vijf in beroep, onder wie een van de spilfiguren, een Tunesiër die in Nazareth woont. Hij hoopt op een straf met uitstel. Zijn advocaat, Thomas Gillis, vond dat rekening moest gehouden worden met zijn blanco strafblad.

Ali A. uit Nederland, die hielp om de cocaïne te leveren, vraagt de vrijspraak. Hoewel zijn neef hem als medeplichtige aanduidde, blijft hij ontkennen.

De neef, Fouad A. uit Brussel, vroeg bij monde van zijn advocaat, Kristiaan Vandenbussche, een straf met uitstel. In eerste aanleg kreeg hij vier jaar effectief.

Het beroep van een vierde lid uit Gent is wellicht laattijdig en een vijfde lid, dat drie jaar cel kreeg, gaf in beroep te kennen dat hij toch akkoord ging met zijn straf.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio