“Tom Dumoulin kiest ook in 2018 voor de Giro”

“Tom Dumoulin kiest ook in 2018 voor de Giro”

Foto: Photo News

Tom Dumoulin zal in 2018 zijn titel in de Giro d’Italia verdedigen, dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. Of hij later toch ook aan de start van de Tour de France zal verschijnen is nog niet geweten. Officieel maakt hij zijn plannen voor 2018 pas bekend op de ploegpresentatie van Sunweb op 4 januari.

Tom Dumoulin won in 2017 als eerste Nederlander ooit van de Ronde van Italië en werd gisteren uitgeroepen tot Nederlandse Sportman van het Jaar. De 27-jarige Limburger hield F1-piloot Max Verstappen en schaatser Sven Kramer achter zich. Voor Dumoulin was het zijn eerste uitverkiezing, hij volgt op de erelijst Verstappen op.

Volgens De Telegraaf gaat Dumoulin zich in 2018 opnieuw op de Giro d’Italia richten. “Inmiddels heeft Telesport vanuit Italië ook de bevestiging dat zowel Team Sunweb als Tom Dumoulin aan de Giro het ja-woord heeft gegeven”, klink het. “De Maastrichtenaar gaat in mei dus opnieuw proberen om de Giro te winnen. De Italiaanse ronde zal andermaal zijn hoogtepunt van het seizoen worden.”

Die beslissing is enigszins verrassend: velen verwachtten dat hij na de Giro in 2018 de Tour de France zou rijden. De Nederlander benadrukte echter altijd dat het parcours zijn keuze zou bepalen. Froome zou in 2018 normaal al de dubbel Giro-Tour rijden maar die combinatie is zelden succesvol geweest. Officieel maakt Dumoulin zijn plannen voor 2018 pas bekend op de ploegpresentatie van Team Sunweb op 4 januari.

LEES OOK: Ronde van Italië 2018 begint met tijdrit in Jeruzalem, eresaluut aan Bartali

Emotionele speech

De speech van Dumoulin op het Nederlands Gala van Sportman van het Jaar was emotioneel: “Bijna niemand weet dat het ook een erg moeilijk jaar voor mij was. Zeker na die Giro toen alles op mij af kwam waar ik geen rekening mee had gehouden. Het was soms spannend maar soms ook vervelend en moeilijk. Er is er maar eentje die echt weet wat er speelde en ik ben haar daar heel dankbaar voor”, droeg hij zijn prijs op aan zijn verloofde Thanee van Hulst.

Bij de vrouwen werd atlete Dafne Schippers dinsdagavond in Amsterdam verkozen tot Sportvrouw van het Jaar in Nederland. De wereldkampioene op de 200 meter bleef zeilster Marit Bouwmeester en wielrenster Anna van der Breggen voor. Voor Schippers was het de tweede verkiezing tot Sportvrouw van het Jaar, na 2015. Ze volgt op de erelijst turnster Sanne Wevers op.

“Tom Dumoulin kiest ook in 2018 voor de Giro”
Foto: AFP
Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.