Familie van overleden model schreeuwt om hulp na vrijlating verdachte: “Niemand vertelt ons iets”

Familie van overleden model schreeuwt om hulp na vrijlating verdachte: “Niemand vertelt ons iets”

Foto: TVL

De familie van Ivana Smit heeft zopas hulp gevraagd aan de Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra. Ze vinden dat de Nederlandse regering te kort schiet in hun zoektocht naar de doodsoorzaak van hun dochter en vragen om een onmiddellijke repatriëring van het lichaam van hun dochter.

“In deze schrijnende zaak krijgt de minister de ultieme kans om de belangen van Nederlanders in het buitenland te dienen, maar tot op heden schiet de overheid ernstig tekort”, klinkt het bij strafrechtadvocaat Sébas Diekstra. “In een brief naar Zijlstra heb ik gevraagd om een onmiddellijk repatriëring van het lichaam.”

Connecties

De brief komt er op vraag van vader Marcel en moeder Christa, die nog steeds in het duister tasten over de doodsoorzaak van hun dochter. Ze werden zelfs niet op de hoogte gesteld toen hoofdverdachte Alexander Johnson maandag werd vrijgelaten. “Mijn dochter bracht de laatste uren van haar leven door met deze Amerikaan. Hij wordt nu vrijgelaten, en niemand vertelt ons iets. We maken ons vooral zorgen om zijn connecties en meer specifiek die met S. K. Devamany, de tweede oprichter van het bedrijf Everus.”

De familieleden zijn sinds vorig weekend terug uit Maleisië nadat ze zich geïntimideerd voelden door de lokale autoriteiten. “Ook het Nederlandse ministerie deed daarna geen pogingen meer om te bemiddelen. Niet eens een telefoontje om meer informatie te krijgen.”

De Amerikaanse verdachte werd maandag vrijgelaten, zijn vrouw Luna zou wel nog steeds vastzitten. “Niet omdat ze verdacht wordt van moord, maar vanwege drugsgebruik. Daar staan in Maleisië zware straffen op.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees