Stef Wijnants over gevecht van zijn zoontje (9) tegen leukemie: “Elke dag opnieuw is het een strijd”

Stef Wijnants over gevecht van zijn zoontje (9) tegen leukemie: “Elke dag opnieuw is het een strijd”

Foto: VRT

Sportweekend-presentator Stef Wijnants heeft op Radio 2 verteld over het gevecht van zijn negenjarig zoontje Ko tegen leukemie. “Elke dag opnieuw is het een strijd”, klonk het. “Je weet niet hoe hij wakker wordt, en hoe de dag zal verlopen.”

Stef Wijnants (51) was woensdagochtend te gast in de ‘Warmste Tent’ in Genk en had het er over de strijd van zijn zoontje Ko (9) tegen leukemie. Ko ondergaat momenteel een zware behandeling. “Ko kan nu af en toe naar school gaan. Hij mist zijn vriendjes, maar heeft gelukkig twee broers waar hij op kan rekenen.”

“Je zoon zo’n strijd zien leveren is het zwaarste wat je als ouder kan meemaken. Het is vreselijk hem in de zetel of in bed te zien liggen, terwijl een jongen van 9 normaal vol leven zit. Ko zelf denkt als hij zich beter voelt, dat alles voorbij is. Maar het keert telkens terug.”

Stef en zijn gezin hebben hun leven helemaal aangepast aan de ziekte van Ko. “Je moet elke dag vers eten halen, het huis wordt elke 2 dagen gestoomd omdat Ko niet tegen bacteriën kan. Er is maar één zaak die telt en dat is door deze zware behandeling raken. Maar zover zijn we nog niet.”

Wijnants kondigde in maart aan dat hij voor onbepaalde tijd verlof nam om voor zijn zieke zoontje te kunnen zorgen. “Stef wil zich even op zijn familie concentreren, en we geven hem daarvoor alle tijd”, klonk het toen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees