De zoekers

Coördinator van het lifestylenieuws op Nieuwsblad.be/she

  • 34 jaar
  • samenwonend
  • Issue: heeft een gat in haar hand
  • Voornemen: wil bewuster met geld omgaan nu ze een huis gekocht heeft

Mode

COLUMN. Waarom je nooit een goedkope feestjurk moet kopen

COLUMN. Waarom je nooit een goedkope feestjurk moet kopen

Foto: *

Of ik mijn feestjurk al gekocht heb, vraagt een populaire webshop die regelmatig in mijn mailbox zit. Onder die mail heeft een modemagazine het over ‘de kunst van het opkleden’ en een Britse site lijkt te weten wat ik moet dragen om slanker te lijken. Het is half december en het enige dat ik zeker weet is: ik koop dit jaar geen jurk voor kerst. Ik koop nooit meer een jurk voor kerst.

Vorige jaren ging het anders: dan dacht ik ‘wat is vijftig euro nu?’ en bestelde ik een jurk of twee met veel glitter – na kerst komt oudjaar, weet je wel. Het probleem met die goedkope feestjurken: ze zien er erg leuk uit op foto, maar zijn gemaakt uit een synthetisch stofje dat wat droevig rond het lijf slobbert. Ze zijn meestal ook doorweven met lurex, een soort gouddraad die er feestelijk uitziet, maar aanvoelt alsof je net een schuursponsje hebt aangetrokken. Bovendien moet je er in december altijd dikke panty’s onder dragen, waardoor zelfs het meest frivole jurkje wat truttig gaat lijken.

Om maar te zeggen: niemand ziet er mooier uit in een goedkope feestjurk. En kerst bij je familie is geen rode loper. Geen enkele nicht zal er vrolijk van worden als haar baby een paillet van je glittertop inslikt. Geen enkele moeder heeft er iets aan als je met kalkoen en al tegen de grond gaat omdat je die kartonnen jurk nog wat elan moest geven met een paar hakken. En meestal moet er eerst een kwak cocktailsaus op belanden voor je door hebt dat hij niet eens in de wasmachine mag.

Mijn advies? Spendeer je hele eindejaarspremie aan een peperdure jurk die lekker zit en zo mooi is dat je ermee naar de Oscars zou kunnen. Draag hem voor élke feestelijke gelegenheid de komende twintig jaar, zonder panty’s. Of vier kerst in de meest comfortabele blouse uit je kast en draag er een broek onder waarvan je discreet een knopje kan openzetten.  Wie wil er per slot van rekening ook slank zijn met kerst? 

Corrigeer

De Zoekers

De Zoekers