Seks & Relaties

Van deze vervelende datingtrend heb je alleen met Kerstmis last

Van deze vervelende datingtrend heb je alleen met Kerstmis last

Foto: Shutterstock

Ooit van 'marleying' gehoord? De kans is groot van niet. Maar heb je ooit terug contact opgenomen met een ex tijdens de feestdagen? De kans bestaat dat er dan wel een belletje gaat rinkelen. Een op de tien singles krijgt er op Kerstmis of oudejaarsavond al dan niet gewild mee te maken, wijzen cijfers uit.

Tijdens Kerstmis en oudejaarsavond zijn er heel wat mensen die samen gezellig vieren. Maar als je in die periode single bent, dan wordt een gemis aan een partner soms extra in de verf gezet. Het zet je als single misschien aan om terug te denken aan een welbepaalde ex en je bulkt vervolgens van de nostalgische gevoelens naar lang vervlogen, mooie tijden. Waarom zou je niet nog eens contact opnemen via Facebook of een berichtje sturen om nog eens af te spreken? Kan geen kwaad, toch?

Klinkt het bovenstaande scenario je bekend in de oren? De kans bestaat dan dat je je aan marleying hebt bezondigd. Of omgekeerd kan het je ook overkomen dat je uit het niets een berichtje krijgt van een ex tijdens de feestdagen. Soms kan dat leuk zijn als je nog hoop voor jullie als koppel koesterde, maar het kan evengoed nare herinneringen oproepen.

Oude tantes

Uit een onderzoek van de Britse datingsite eHarmony bij 4.054 singles blijkt dat meer dan een op de tien al met marleying werd geconfronteerd. De term is afkomstig uit de straattaal en verwijst naar de zin 'When something is jamming' uit het liedje 'Jammin' van Bob Marley. 

Rachael Lloyd van eHarmony is ervan overtuigd dat je het beter achterwege laat. "Het is niet omdat je naar huis gaat om enkele oude tantes te bezoeken dat je een vroegere geliefde moet najagen", zegt ze in een reactie. "Vaak gaan relaties stuk omwille van een gegronde reden. Te veel achterom kijken, hypothekeert enkel de kans op een nieuwe standvastige relatie."

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees