Celebs

Victoria Beckham krijgt opnieuw kritiek op opvoeding

Victoria Beckham krijgt opnieuw kritiek op opvoeding
De Britse modeontwerpster en voormalige Spice Girl Victoria Beckham (43) heeft nog maar eens kritiek gekregen op de manier waarop ze haar kinderen opvoedt. De reden? Ze deelde via Instagram een gedichtje van dochter Harper. Sommige fans vinden dat ze daarmee ‘schadelijke stereotypering’ promoot.

Als Victoria Beckham een foto van haar zesjarige dochter Harper deelt met de wereld, krijgt ze meestal duizenden positieve reacties. Deze keer was het niet anders, al kreeg ze ook veel kritiek te verduren nadat ze een tekening met rijmpje van haar jongste online had geplaatst. Het rijmpje uit grootmoeders tijd gaat over jongens en meisjes. De jongens worden in een bijzonder negatief daglicht geplaatst.

Jongens en meisjes

“What are little boys made of? Frogs and snails and puppy-dogs’ tails. What are little girls made of? Sugar and spice and everything nice”. Vrij vertaald: kleine jongens bestaan uit kikkers, slakken en hondenstaarten. Meisjes zijn gemaakt van suiker en allerlei ander lekkers”, staat er te lezen op de tekening die Harper maakte met illustratrice Tatiana Alida.
 

 

Mummy and Harper having so much fun with @tatianaalida_illustration X kisses VB

Een bericht gedeeld door Victoria Beckham (@victoriabeckham) op


Slecht voorbeeld

Veel van Victoria’s volgers reageren furieus op het bericht. Ze vinden dat het rijmpje een uiterst slecht voorbeeld is van gendertypering en noemen het schadelijk omdat het suggereert dat meisjes braaf moeten zijn, terwijl jongens zich over het algemeen als een belhamel gedragen. “Dit is geen cool gedicht. Dit is waar conditionering begint. Ik haat het”, schrijft een volger. De beroemde ouders hebben voorlopig nog niet op de heisa gereageerd.

Meer kritiek

Het is niet de eerste keer dat de Beckhams kritiek te slikken krijgen op de opvoeding van hun kinderen. Deze zomer werd ex-voetballer David Beckham digitaal op de vingers getikt omdat hij Harper een zoentje op de mond gaf. “Kan niet”, vonden veel fans. Vorig jaar werd het koppel ook al met de vinger gewezen omdat hun zoon Brooklyn als eerste auto een zware Mercedes C-klasse kreeg. “Zijn Victoria en David Beckham nu echt hun verstand verloren? Deze wagen is veel te zwaar is voor zo’n jongeman”, trok de Britse columniste Jan Moir toen van leer in The Daily Mail.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees