Chauffeur rijdt fietser met opzet van de baan en pleegt dan vluchtmisdrijf

Dashcam beelden hebben enorm geholpen om een zaak op te lossen die zich voordeed vorig jaar in mei. Toen reed een chauffeur met opzet een fietser van de baan in het Britse Colchester om een onbekende reden. Daarna pleegde hij vluchtmisdrijf. Maandag heeft de man in de rechtbank toegegeven dat hij fout was.

Op 13 mei 2016 gebeurde een vreemd ongeval in de North Station Road in Colchester. Een bestuurder van een Ford Mondeo was gewoon aan het rijden, toen hij een onverwachte beweging maakte. De man sloeg zijn stuur plots over naar links toen hij net een fietser passeerde. De 30-jarige fietser viel hierbij op de grond en viel nog een keer neer wanneer hij probeerde recht te staan.

Door de dashcam beelden van de chauffeur achter de Ford Mondeo werd de roekeloze bestuurder snel gevat. Het ging om Ashley Merret die op de dag van het ongeluk nog gearresteerd werd. De fietser werd ondertussen naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij geen serieuze verwondingen had opgelopen.

Maandag moest Merret voor de rechtbank verschijnen waar hij toegaf roekeloos en gevaarlijk te rijden met lichamelijke kwetsuren tot gevolg bij een andere partij. De uitspraak van de rechtszaak is voor februari 2018.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees