Ook feestbussen in Bever en Breedhout, Brussel beter bereikbaar

Twaalf feestbussen helpen u veilig door de eindejaarsfeesten

Twaalf feestbussen helpen u veilig door de eindejaarsfeesten

In het Pajottenland rijden met oudejaar twaalf feestbussen uit. Foto: idh

Halle / Sint-Pieters-Leeuw / Dilbeek / Lennik / Ternat / Asse / Beersel / Gooik / Herne / Bever / Roosdaal / Liedekerke / Galmaarden / Linkebeek / Drogenbos / Sint-Genesius-Rode / Affligem -

Wie op oudejaar en op nieuwjaarsdag op een veilige manier een stapje in de wereld wil zetten in Vlaams-Brabant, kan dit dankzij de feestbussen. In het Pajottenland kunnen ook Bever en Breedhout mee feesten dit jaar.

In het Pajottenland rijden tijdens oudejaar en op nieuwjaardag in totaal twaalf feestbussen uit. Ze worden mee bekostigd door de gemeentebesturen. De chauffeurs zijn vrijwilligers die zich zelf aanboden om die dag uit te rijden.

“Nieuw is dit jaar dat in het Pajottenland ook Bever vanaf dit jaar een verbinding met Lennik krijgt dankzij feestbus 160. Zo kunnen ook jongeren uit Bever gaan feesten op de KLJ-fuif in de sporthal”, zegt Bianca Van Reepinghen van de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland. “De financiële steun van de zes gemeenten van de politiezone Pajottenland maakt de feestbussen in de regio mee mogelijk.”

Brussel

Verder wordt feestbuslijn 156 op vraag van de stad Halle verlengd naar Breedhout, zodat het centrum van Halle nog beter bereikbaar is. Naast Halle dragen ook Aalst, Affligem, Asse, Beersel, Dilbeek, Kapelle-op-den-Bos, Mechelen, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Vilvoorde en Zemst financieel bij aan de feestbussen in de Vlaamse Rand en het Pajottenland.

Opvallend is dat Brussel-centrum en het vuurwerk op de Heizel beter bereikbaar wordt vanuit Vlaams-Brabant, ook vanuit het Pajottenland. De Lijn en de gemeenten spelen hiermee in op een ouder publiek die ook eens graag veilig op stap wil in de nacht van oud naar nieuw. Het De Brouckèreplein en het centrum van Brussel krijgen een rechtstreekse verbinding met Halle en Aalst. Daarnaast is het grote vuurwerk op de Heizelvlakte vanuit de Vlaamse Rand makkelijk bereikbaar met een overstap op de gratis metro van de MIVB.

Carnaval Halle

“De feestbussen in Vlaams-Brabant zijn een voorbeeld van samenwerking voor heel Vlaanderen. We zetten die uitstekende samenwerking bovendien verder in 2018, bijvoorbeeld voor het carnaval in Halle”, zegt directeur van De Lijn Vlaams-Brabant Johan Van Looy.

Voor 3 euro kunnen reizigers onbeperkt mee met alle bussen van De Lijn Vlaams-Brabant, en dat van 18 uur op 31 december tot en met 1 januari. Alleen feestbussen 245 en 288 zijn gratis, alle andere lijnen zijn betalend.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio