34-jarige man sloeg zijn vrouw in coma toen ze hem wou verlaten. Naar zijn vrienden stuurde hij trots de foto’s

34-jarige man sloeg zijn vrouw in coma toen ze hem wou verlaten. Naar zijn vrienden stuurde hij trots de foto’s

De 34-jarige Maxim Gribanov is veroordeeld voor de gruwelijke moord op zijn partner Anastasia Ovisiannikova (28). Toen de vrouw aan de Rus had verteld dat ze het uit wou maken, sloeg hij haar zo hard in elkaar dat Anastasia nooit meer wakker zou worden. Bij zijn vrienden stoefte hij nadien met foto’s van zijn daden.

“Ik heb haar onder controle.” Dat zei de dertiger tegen zijn vrienden, terwijl hij hen beelden toonde van de zwaargewonde Anastasia uit het Russische Lebedyan. De foto’s waren vreselijk: hij had haar urenlang over haar hele lichaam geslagen, waardoor zijn partner met verschrikkelijke bloeduitstortingen en verschillende blauwe plekken onderuitgezakt op de bank zat. Hij filmde haar verwondingen en schepte ermee op bij zijn vrienden.

Eindelijk moed bij elkaar geraapt

Anastasia had nog net de hulpdiensten kunnen verwittigen. De ambulanciers brachten haar zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. Daar bleek dat ze heel wat breuken had. Maar intern was ze er nog slechter aan toe. De bloedingen bleken zo ernstig dat ze in een coma terechtkwam. Een week later werden de machines die haar in leven hielden stopgezet.

Haar familie en vrienden werden overmand door emoties. Ze waren immers heel fier geweest op Anastasia toen ze kwam zeggen dat ze weg zou gaan bij Gribanov. Daar had ze veel moed voor nodig gehad, omdat hij haar al jaren terroriseerde en geregeld in elkaar sloeg. Hij had de vrouw ook gedwongen om ontslag te nemen, om nog meer controle over haar te hebben. Haar vader en broer hadden Gribanov er al mee geconfronteerd, maar ook tegen hen reageerde Gribanov enorm gewelddadig.

Misdaad en straf

Eerst moest Gribanov zich verantwoorden voor mishandeling met zware verwondingen tot gevolg. Toen Anastasia stierf besloot justitie de aanklacht aan te passen naar “moord”. De Rus pleitte gedeeltelijk schuldig. Hij probeerde zichzelf nog te verdedigen door te zeggen “dat hij zijn redenen had” voor het fysieke geweld. Als Gribanov de maximumstraf krijgt, dan zal hij vijftien jaar achter de tralies moeten doorbrengen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees