ATLETIEK - Filip Bellemans zet opnieuw zijn schouders onder de Running Mate Cup

“Uitgebreid naar zestien organisaties”

“Uitgebreid  naar zestien organisaties”

Filip Bellemans heeft ook als atleet nog ambitie. Foto: rr

Kampenhout -

Met Filip Bellemans (45) als één van de drijvende krachten wint de Running Mate Cup in onze provincie almaar meer aan belangstelling. Voor 2018 zijn niet minder dan zestien organisaties geïnteresseerd. Winksele bijt op 1 april de spits af.

“Het Noord-Oosten van onze provincie heeft altijd al een regelmatigheidscriterium voor wegatleten en joggers gekend”, zegt Filip Bellemans, samen met zaakvoerder Mario Vandenhaute de motor achter de Running Mate Cup. “Enkele jaren geleden was het de Watermolencup, die de onze joggers aantrok. Daarna volgden Scott2Run en het Vlaams-Brabants Loopcriterium. Met de Running Mate Cup hebben we nu de vlag overgenomen. In 2018 wordt het aanbod zelfs uitgebreid naar zestien wedstrijden. Iedere keer wordt ook een kortere afstand aangeboden. De deelnemers moeten aan minstens acht wedstrijden deelnemen en de beste twaalf komen in aanmerking voor het eindklassement. Er zijn voor de bijkomende wedstrijden ook bonuspunten te verdienen. Voor de voorbije editie zijn Jurgen Huybrechts en An Renckens de laureaten.”

Moeilijke revalidatie

In dat pakket komen zowel Tervuren als Kortenberg driemaal voor op de affiche. “We zijn nu ook even buiten onze regio aan het werk met onder meer de T-Run in Vissenaken en de Natuurloop in Malderen”, zegt Bellemans, die eigenlijk in het wielermilieu is opgegroeid. “Ja, mijn neef Patrick Jacobs reed zesmaal de Ronde van Frankrijk. Mijn vader was zijn eerste manager. Zelf reed ik in competitie tot het laatste jaar junior. Rugproblemen dwongen me te stoppen met koersen. Misschien was ik voor die sport te frêle gebouwd. Daarna heb ik me op atletiek toegelegd, eerst op de piste daarna in de wegwedstrijden. Jammer genoeg moet je als loper, in tegenstelling tot de fietsers, continu rekening houden met blessures. Vorig jaar onderging ik nog een chirurgische ingreep aan de achillespees. Na een moeilijke revalidatie loop ik opnieuw viermaal per week.”

Toch blijft Bellemans, nog steeds met Wim Wouters als trainer, nog ambitieus. “Graag zou ik volgend jaar willen deelnemen aan het WK voor masters dat in Sevilla plaatsvindt. Maar dan moet ik er zeker van zijn dat ik op de 5.000 meter alweer onder de 18 minuten kan lopen.”

Het criterium start op 1 april met de door Jogging Club Veltem georganiseerde Lentejogging in Winksele. De dag daarna staat de in Erps-Kwerps de Paasmaandagjogging van AC Kortenberg op het programma. Kampenhout is net als dit jaar midden december de afsluiter.

Voor de volledige affiche en meer info kan men terecht op de rubriek Events van de website van runningmate.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio