Seksuologe babbelt na elke uitzending met vrijgezellen en koppels in Vijf-programma ‘Goedele on Top’

‘Temptation Island’-kandidaten gaan te biecht bij Goedele

‘Temptation Island’-kandidaten gaan te biecht bij Goedele

Goedele Liekens (54) zet mee haar schouders onder het nieuwe seizoen van ‘Temptation Island’. Jawel, dat leest u goed. In ‘Goedele on Top’, het eerste volwaardige onlineprogramma van Vijf, babbelt ze na elke uitzending met vrijgezellen en koppels. “Ik ben seksuologe én psychologe, vanuit mijn vak kan je niet anders dan hier dolenthousiast van worden.”

Ooit was Temptation Island het programma waar niemand naar keek, maar dat iedereen toch had gezien. Sinds de terugkeer van het format in 2016 is die sfeer gekeerd: vrienden spreken elke week af om samen te kijken, iedereen smult ervan zonder – of toch met weinig – gêne. En, in het komende seizoen krijgt de realityserie zelfs dat tikkeltje sérieux, godbetert: Goedele Liekens komt aan boord. Al wil ze dat zelf niet zo hebben gezegd. “Ik zoek gewoon antwoorden op de vragen die iedereen zich thuis in de zetel stelt. In mijn typische stijl, dus speels.”

Liekens wordt de gastvrouw van Goedele on Top, het eerste volwaardige onlineprogramma van Vijf en dus enkel te zien op pc, tablet of smartphone. Daarin praat ze wekelijks direct na uitzending met de meest markante kandidaat uit de aflevering. Wat bezielde haar om hem te verleiden, wat ging door zijn hoofd toen hij de beelden zag, wat is er nu precies gebeurd. Kortom, zowel de koppels als de vrijgezellen klappen er uit de biecht.

“Ik heb twee diploma’s: in de psychologie en de seksuologie. Temptation Island mogen analyseren is een droom, het ligt knal in dat vakgebied. Ik heb de voorbije seizoenen gekeken met mijn dochters. Toen we vorig jaar bijvoorbeeld Lize zagen aanpappen met Ken, vroegen we ons af in hoeverre dat écht de schuld was van haar vriend Jefferson. Zulke zaken wil ik uitzoeken. En uiteraard kan een van de vragen zijn: Wat is je drijfveer om deel te nemen aan zo’n programma? Het iemand afraden kan niet, want de opnames zijn al achter de rug”, zegt ze ­lachend.

Breedgeschouderde vrijgezel

Dat Vijf Goedele Liekens strikt voor een format dat enkel online te bekijken valt, toont hoezeer de zender gelooft in die nieuwe tv-vorm. “Verschillende programma’s van SBS (dat Vier, Vijf en Zes overvleugelt, nvdr.) werden het voorbije jaar massaal online gevolgd: onze sites lokken meer dan 850.000 kijkers. Daarvan scoort Temptation Island het best. Met Goedele on Top willen we in 2018 inspelen op die digitalisering van het kijkgedrag én de status van Temptation als hét ultieme gespreksonderwerp nog vergroten”, zegt woordvoerster Barbara Salomon.

En of we Liekens volgend jaar zelf terugzien op een exotisch Thais eiland, met een breed­geschouderde vrijgezel op de schoot? “Ik zou dolgraag deelnemen. Maar dan wel als seksuologe. (lacht) Al is dat uiteraard niet vanzelfsprekend, omdat je dan interfereert met de opnames en de relaties tussen de kandidaten. Nu, ik ben al blij dat ik even een project heb in België. Want het vele werk in het buitenland is belastend voor mijn privéleven.”

Corrigeer

NIEUWS