Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology ontwart elke week een vraag over haar

ADVIES. Help, er zit kauwgom in mijn haar. Moet de schaar erin?

ADVIES. Help, er zit kauwgom in mijn haar. Moet de schaar erin?

Foto: Shutterstock

Het zal je maar overkomen dat er een stuk - of een volledige!- kauwgom in je haar belandt. Paniek? Dat hoeft niet noodzakelijk. Onze BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology weet raad.

Het is heel vervelend als kauwgom in je haar terechtkomt. En het is geen sinecure om deze weer uit je lokken te verwijderen. Kleren kun je even in de diepvriezer leggen om de kauwgom te laten uitharden. Vervolgens krap je de plakboel er gewoon af, maar dat is met je lokken geen optie. Erover wrijven met ijsblokjes kan helpen, al biedt het geen garanties. Soms is een stuk haar eraf knippen de enige, drastische optie.

Rustig blijven

Toch hoef je niet meteen in paniek te slaan als je het meemaakt, want dan is de kans groot dat er net meer in haar in de kauwgom terechtkomt en wordt het nog moeilijker om het kleverige goedje te verwijderen. Blijf rustig en zonder de getroffen haartjes af. Draai ze – voor alle veiligheid – eventueel in aluminiumfolie. Stap twee: haal pindakaas in huis.

Pindakaas

Ik heb er zelf nog geen ervaring mee, maar het helpt wel om de getroffen zone in je haardos in te smeren met de Nederlandse lekkernij. Dep je vingers in de pot en smeer rijkelijk uit op je lokken. Masseer stevig in en je zult merken dat de buitenste randjes van de kauwgom loskomen. Met een beetje geduld en geluk, krijg je de kauwgom er volledig uit. Was vervolgens je haren en breng conditioner aan om de resterende brokjes te verwijderen. Nog steeds sporen van kauwgom in je coupe? Herhaal het hele proces dan zoveel als nodig.
 

Corrigeer

Meest gelezen She.

video

GEFLITST

Celebs

Food

Beauty

Gezondheid

Mode