Babykoala toont zich voor het eerst aan de wereld in Antwerpse Zoo

Babykoala toont zich voor het eerst aan de wereld in Antwerpse Zoo

Foto: Zoo Antwerpen

Het koalaatje dat op drie juni van dit jaar geboren werd in de Antwerpse Zoo is voor de eerste keer uit de buidel van zijn moeder gekropen. De verzorgers stonden meteen paraat met hun camera en maakten enkele vertederende beelden.

Het duurt zes maanden voor een kleine koala, ook wel joey genaamd, van een blinde boon verandert in een min of meer zelfstandig functionerend wezentje. Die zes maanden zijn nu voorbij voor mama Guwara, die haar kleintje nu voor het eerst uit haar boedel zag kruipen.

“Ik kon mijn ogen niet geloven”, vertelt verzorger Nathalie. “Wat ben ik blij met onze joey! Ik hoop dat hij of zij goed verder groeit en steeds vaker komt piepen.”

Babykoala toont zich voor het eerst aan de wereld in Antwerpse Zoo
Foto: Zoo Antwerpen

Een naam heeft het kleintje nog niet, wel staat al vast dat die met een S zal beginnen, net als die van elk ander dier dat het afgelopen jaar het levenslicht zag in de Antwerpse Zoo. Het gebouw van de koala’s zal voorlopig wel maar beperkt toegankelijk zijn om zowel moeder als kleintje genoeg rust te gunnen.

De geboorte en eerste levensmaanden van een koala zijn heel bijzonder. Amper 36 dagen na de bevruchting komt het kleintje al ‘ter wereld’, zijnde de buidel van zijn moeder, als een naakte, blinde en dove miniversie van zijn ouders. Het kleintje weegt op dat moment 1 gram en is niet groter dan 2 centimeter. Pas na zes maanden is hij groot genoeg om de buidel te verlaten.

Video: kaltura

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees