Interieur

Kerstboom nog iets te leeg? Deze versiering maak je snel zelf

Kerstboom nog iets te leeg? Deze versiering maak je snel zelf

Foto: FB

Zondag is het kerstavond en dient de kerstboom in het middelpunt van de belangstelling te staan. Vind je die nog een beetje kaal? Dan til je de decoratie met deze tips in een mum van tijd naar een hoger niveau. En je kunt ze gewoon zelf maken, zo bewijst deze video van entertainmentsite Bright Side.

Schattige mannetjes

Er zit veel potentieel in boetseerklei. Boetseer hangertjes, zoals de Kerstman, een sneeuwman, candy canes en hartjes, in verschillende kleuren. Maak na afloop een gaatje bovenaan of breng een haakje aan. Laat een kwartier bakken in de oven en klaar.

Glitterslinger

Nog een feestelijke slinger nodig? Dompel ravioli tien seconden onder in heet water en prik vervolgens een naald met draad doorheen het midden. Laat de ravioli uitharden en breng daarna met een kwastje hobbylijm aan. Bestrooi met glitters in een kleur naar keuze en hang op.

Fonkelend in het midden

Een fijne variant op het boetseren: maak figuren zoals sterren en snijd het midden eruit. Klop vervolgens harde suikersnoepjes fijn en gebruik het gruis om het centrum van de boetseerwerkjes op te vullen. Maak een gaatje in de bovenkant van de versiering, bak een kwartiertje en hang op met een haak of draadje. Geeft een mooi effect als de kerstlichtjes erdoor fonkelen.

Kerstroos

Plooi een vierkanten papiertje twee keer diagonaal en knip strookjes over de lengte. Je krijgt nu een vierkant met parallelle reepjes. Kleef de binnenste aan elkaar. Sla een rij over, maar doe hetzelfde met de volgende strookjes. Draai het kunstwerk nu om en kleef de overige stroken met de punt aan elkaar. Maak een vijftal papieren versieringen, voeg samen en je krijgt een sierlijke kerstroos als eyecatcher.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees