Warmste Week: internaat van Sint-Barbara te voet naar Puyenbroeck

Warmste Week: internaat van Sint-Barbara te voet naar Puyenbroeck

Sint-Barbara wandelt naar Puyenbroeck voor de Warmste Week Foto: tsa

Gent - Respect voor het internaat van Sint-Barbara aan de Savaanstraat. Een tiental internen en begeleiders maakten er gisteren een échte pelgrimstocht van. Ze stapten helemaal van Gent naar Wachtebeke, een slordige 19 kilometer.

“We hebben afgezien”, klonk het gisteren bij de internen van Sint-Barbara. “Maar het geld en de magische sfeer hier zijn de lastige kilometers dubbel en dik waard.”

De internen vertrokken om 10u30 op het internaat en kwamen om 16 uur toe op Puyenbroeck. Net op tijd om Lieven Boeve, topman van het Katholiek Onderwijs, een cheque ter waarde van 64.000 euro te zien afgeven aan Studio Brussel-presentator Bram Willems. Daarvoor spaarden alle Vlaamse internaten mee. De internen van Sint-Barbara zamelden liefst 1.3000 euro in. "We hebben koffiekoeken verkocht aan de leerlingen en onze wandeltocht werd gesponsord door de ouders", zegt internaatbeheerder Barbara Bracke. "Het is de eerste keer dat we met ons internaat een actie op poten zetten voor de Warmste Week. Dat heeft zoveel verbondenheid gecreëerd."

Het geld gaat naar vzw Akindo, die vakanties en kampen organiseert voor kwetsbare gezinnen en kinderen.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio