Dief haalt geld af en tankt met kaarten uit portefeuille lerares

Lindsay werd in haar klas bestolen voor 900 euro. Dus trok ze zelf op speurtocht

Lindsay werd in haar klas bestolen voor 900 euro. Dus trok ze zelf op speurtocht

Lindsay Goderis ging zelf op zoektocht en kreeg via de hoofdzetel van tankstation Power onder meer dit beeld van de man die tankte met haar tankkaart. Foto: facebook

Meulebeke / Hooglede -

Omdat ze “voelde dat de politie niet veel ging doen”, is de 41-jarige lerares Lindsay Goderis uit Meulebeke op eigen houtje begonnen aan een speurtocht naar de dief van haar portefeuille. De dief ging niet alleen aan de haal met al haar kaarten, 200 euro aan cash, maar wist ook 700 euro af te halen met haar bankkaart en zijn wagen vol te tanken met haar tankkaart.

“Aan de lieve meneer die mijn portefeuille even heeft geleend: ben je vergeten te lachen in de camera tijdens het tanken met mijn kaart en tijdens het geld afhalen in de bank. Je hebt nu uw inkopen gedaan, het zou leuk zijn om nu mijn portefeuille terug te brengen. U kent mijn adres, hé. Alvast bedankt”, zo schreef Goderis op Facebook.

Wat was er precies gebeurd? Vorige week donderdag werd haar portefeuille gestolen uit haar klasje, vermoedelijk tijdens de speeltijd of middagpauze toen Goderis even niet in het lokaal aanwezig was. “Ik heb de diefstal pas ’s avonds ontdekt toen ik in een winkel stond. Ik heb meteen naar Card Stop gebeld.”

Camerabeelden

In de portefeuille zaten onder meer haar paspoort, haar rijbewijs, bankkaarten… en ongeveer 200 euro aan cash. “Op vrijdag heb ik aangifte gedaan bij de politie, een dag later zag ik dat er verrichtingen waren gedaan met mijn Visa-kaart. Er was voor 700 euro afgehaald in de KBC van Hooglede en er was getankt in Beitem. Daarnaast deed de dader nog enkele kleinere betalingen in het Noord-Franse Ronk. Ik heb opnieuw aangifte gedaan, maar ik voelde dat de politie er niet veel aan ging doen. Ik ben dan maar zelf op onderzoek gegaan.”

Via het tankstation verkreeg Goderis camerabeelden van de dader, terwijl die aan het tanken was. “De man, zijn auto en zijn nummerplaat zijn duidelijk zichtbaar. Ik ben daar maandag opnieuw mee naar de politie geweest, ze beloofden me dat de Spaanse nummerplaat meteen geseind zou staan, maar uit goede bron weet ik dat dat nog niet het geval is. Ik vind het heel straf dat je zelf alles moet uitzoeken en dat er zelfs met zo veel bewijs niets wordt ondernomen.”

Bende

Om geld af te halen met de bankkaart, moest de dader wel beschikken over de code van haar bankkaart. “Ik vraag me af hoe hij daaraan geraakt is. Mijn verzekeraar vermoedt dat het wellicht om een bende gaat en dat ze me eerder al volgden en over mijn schouder meekeken toen ik geld afhaalde.”

De lerares doet nogmaals een oproep aan iedereen die mogelijk iets gezien heeft of meer weet over de dader. “Tips zijn altijd welkom.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees