82 getuigen op assisenproces Mechelse seriemoordenaar Renaud Hardy

82 getuigen op assisenproces Mechelse seriemoordenaar Renaud Hardy
Antwerpen -

Op het assisenproces van de vermeende seriemoordenaar Renaud Hardy, dat in februari van start gaat in Tongeren, zullen 82 getuigen aan het woord komen. Dat is donderdag beslist op een preliminaire zitting. De 55-jarige Mechelaar wordt beschuldigd van twee verkrachtingen, twee moorden en twee moordpogingen in Zemst en Bonheiden tussen mei 2014 en september 2015.

LEES OOK: Eén man, zes misdrijven op vrouwen.

Renaud Hardy, die aan de ziekte van Parkinson lijdt en zich verplaatst met een rollator, werd met een ziekenwagen naar het hof van beroep in Antwerpen gebracht. Hij belandde twee jaar geleden achter de tralies, nadat hij op 17 september 2015 zijn ex-partner Linda Doms (51) in Hofstade om het leven had gebracht. Het is meteen ook het enige feit dat hij bekent. Hij kan ook moeilijk anders, want hij had een vriendin erover verteld én hij had de moord ook gefilmd. De beelden werden bij een huiszoeking teruggevonden.

82 getuigen op assisenproces Mechelse seriemoordenaar Renaud Hardy
In februari 2015 werd actrice Veerle Eyckermans (55) door inbreker Hardy bont en blauw geslagen. Foto: Photo News

Met de vingerafdrukken en het DNA van Hardy tot hun beschikking, konden de speurders hem aan nog drie andere dossiers linken. De moord op Maria Walschaerts (82) uit Leest, die in mei 2014 gedood werd door een inbreker en de moordpoging op Annie H. (68) uit Bonheiden in september 2014. Ook bij haar werd een inbraakpoging ondernomen, maar raakte de dader niet binnen. In februari 2015 werd actrice Veerle Eyckermans (55) uit Hofstade - bekend van tv-series als ‘Albert II’ en ‘Postbus X’ - door een inbreker bont en blauw geslagen met een stok. Ondanks de aangetroffen DNA-sporen ontkent Hardy bij die drie feiten betrokken te zijn geweest.

De kamer van inbeschuldigingstelling verwees hem in september naar het hof van assisen. Zijn proces wordt in Tongeren gevoerd, omdat het oude justitiepaleis van Antwerpen gesloten is voor renovatie.

Corrigeer

NIEUWS