Seks & Relaties

Liefde is... als man de naam van je vrouw overnemen

Liefde is... als man de naam van je vrouw overnemen

Foto: Shutterstock

De meeste getrouwde vrouwen nemen de achternaam van hun echtgenoot over, maar bij het Australische koppel Jade en Grant Phillips ging het net andersom. De man noemt het een eer, geen opoffering, om op deze manier een ode te brengen aan de liefde van zijn leven.

“Na lang nadenken heb ik besloten om Phllips, de achternaam van mijn vrouw over te nemen. Er zijn zoveel redenen waarom dit de juiste keuze is voor ons. Een daarvan is omdat Jade een van de twee meisjes in haar familie is die geen nichtjes heeft. Na deze generatie zou haar naam gewoon verdwijnen”, liet hij maandag weten via Facebook.

Grote eer

“Ik weet dat veel mensen het heel onmannelijk vinden wanneer een man de familienaam van zijn vrouw wenst te dragen, maar ik zie het anders. Volgens mij is dat cliché een verouderde traditie die om eigendom draait. Ik vind het net een hele eer dat Jade wil dat ik haar naam overneem”, voegde hij eraan toe.
 

Grant, toen nog Grant Davis, leerde zijn vrouw Jade Phillips in 2006 kennen. Ze werkten beiden in een videotheek in Brisbane en haatten elkaar. Op een bepaald moment hadden ze beiden avonddienst en werden ze de beste maatjes. De vriendschap werd echte liefde en de twee gaven hun jawoord op 11 november van dit jaar. Toen het tijd was voor een nieuw paspoort, voelde het voor Grant juist om Phillips als achternaam te gebruiken.

Hollywood-naam

Sinds de aankondiging wordt de 30-jarige man overspoeld met positieve reacties. “Ik hoop dat jullie veel kinderen krijgen, want er zouden meer mensen zoals jullie moeten zijn”, staat er onder meer te lezen. “Dit is zo cool. Ik ben enig kind en als ik sterf, verdwijnt mijn naam. Grant Phillips klinkt trouwens heel Hollywood-waardig”, schrijft iemand anders. “De naam past helemaal bij je”, ‘uitstekende beslissing” en je bent een “topmens” passeerden ook de revue.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees