De carrosserie van de toekomst staat in Maldegem

De carrosserie van de toekomst staat in Maldegem

Zaakvoerder Michaël Lievens op de plaats waar de bouw van de nieuwe carrosserie volop aan de gang is. Foto: pne

Maldegem -

Tien jaar na de verhuis naar de nieuwe locatie langs de N9, werkt Carrosserie Lievens aan een nieuw gebouw: een verdubbeling in volume en hypermoderne machines en inrichting.

“Mensen rijden trager, er zijn meer verkeersdrempels en -remmers, je moet meer draaien en keren. Het verkeer is anders en daardoor ontstaan er andere schades. Wij zien veel meer kleine herstellingen, krassen, barstjes. En de toekomst van carrosserie speelt daarop in”, zegt Michaël Lievens, zaakvoerder van de gelijknamige carrosserie. “Vroeger moesten we wagens schoonmaken, schuren, spuiten, polieren en dat gebeurde allemaal op andere posten in de garage. Daardoor moesten we zoals alle garages altijd maar wagens verplaatsen van de ene werkpost naar de andere.”

“Meer kosten”

Gevolg van die werkwijze: tijdverlies, en dus ook meer kosten voor de klant. “Wij zijn de eerste garage in de streek die investeert in een all-in-one- systeem voor kleine herstellingen, waarbij de auto niet moet verhuizen”, zegt de zaakvoerder. “De auto rijdt binnen in onze carwash en wordt daarna op één werkpost compleet afgewerkt. Het klinkt technisch, maar het belangrijkste voor onze klanten is: het gaat razendsnel. Voor sommige herstellingen breng je de auto binnen en haal je hem 's avonds opnieuw op. Wij blijven innoveren en als we in mei openen zullen we dé referentie op het vlak van carrosserieherstel zijn.”

Groter is beter, of toch zeker in de wereld van auto's en garages, waar steeds meer merken naar grotere verkoop- en herstelpunten evolueren. Lievens voelt die trend aankomen en anticipeert.

“Moeilijk te kloppen”

De uitbreiding van de carrosserie verdubbelt het volume tot 1.800 vierkante meter, met vier gewone werkposten en twee all-in-one-zones voor snelle herstellingen. “Deze nieuwbouw is puur voor de carrosserie, niet voor de verkoop van wagens. Mensen denken vaak dat wij als carrosserie enkel Toyota doen omdat we het merk verkopen, maar dat klopt niet”, zegt Lievens nog. “Wij herstellen alle merken. Door onze uitbreiding zijn we erkend door alle makelaars. En dat is nodig, want wij willen mee met de toekomst van de autosector. Ik ben er zeker van dat we qua snelheid in onze manier van werken moeilijk te kloppen worden door onze concurrenten.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio