Lars Boom (31) is gerustgesteld na hartproblemen en weet al wanneer hij zijn eerste koers rijdt

Lars Boom (31) is gerustgesteld na hartproblemen en weet al wanneer hij zijn eerste koers rijdt

Foto: BELGA

Wielrenner Lars Boom begint zijn seizoen later dan gepland, nadat bij de 31-jarige Nederlander van LottoNL-Jumbo enkele weken geleden hartritmestoornissen werden geconstateerd. Boom ondergaat over een paar weken een operatieve ingreep.

“Ze kunnen alles gelukkig oplossen”, vertelde Boom vrijdag tijdens de teampresentatie van LottoNL-Jumbo in het Nederlandse Veghel. De renner zou half januari de Tour Down Under rijden, maar die komt te vroeg. “Ik ben goed op weg, nu moet ik de eerste twee weken van januari veel trainingsuren maken. Daarna ben ik er even tussenuit”, vervolgde Boom.

“We hadden eerst de beslissing genomen om de operatie te laten plaatsvinden na de klassiekers, maar nu kwam er vroegtijdig plaats", zei Boom later aan Wielerflits.nl. "Ik krijg een ablatie, waarbij ze in de lies naar binnen gaan en opzoek gaan naar het plekje in mijn hart dat aan het vervelen is. Daarna moet het verholpen zijn en kan ik er weer vol tegenaan.”

“Ik ben heel erg gerustgesteld door onze medische staf, dat het niet gevaarlijk is en geen kwaad kan”, legt Boom uit. “Je voelt jezelf alleen onrustig en het is niet prettig. Dat is het met name. Ik was graag gestart in Australië. Door de operatie valt deze nu weg, maar daarna pakken we de gemaakte planning weer op richting het voorjaar. Normaal gesproken rijd ik met Omloop Het Nieuwsblad mijn eerste wedstrijd. We moeten alleen nog even met de ploeg bespreken of dat wel verstandig is. Maar dat ligt er ook een beetje aan hoe de operatie gaat.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.