Na VN-stemming over Jeruzalem: “Palistina zal nooit meer VS-vredesplan accepteren”

Na VN-stemming over Jeruzalem: “Palistina zal nooit meer VS-vredesplan accepteren”

Trump en Abbas in betere tijden. Foto: AFP

De Palestijnen zullen nooit meer een Amerikaans vredesplan voor het Israëlisch-Palestijnse conflict accepteren. Dat heeft de Palestijnse president Mahmud Abbas vrijdag gezegd. Volgens Abbas hebben de VS zich “in diskrediet” gebracht door hun erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van de Joodse staat. Abbas zei dit na een gesprek in Parijs met zijn Franse collega Emmanuel Macron. Op zijn beurt stelde het Franse staatshoofd dat de Amerikanen “zichzelf gemarginaliseerd hebben”.

De Turkse president, Recep Tayyip Erdogan, maakt zich ook zorgen over de werking van de Verenigde Naties (VN), na de poging van de VS de VN-lidstaten af te dreigen. Zulke “poging tot afpersing” vormt een “gevaar voor de VN - de ruggengraat van het internationale systeem - en de internationale orde”; zei Erdogan vrijdag in Ankara.

Geen enkel land heeft het recht om schaamteloos de hele wereld te bedreigen, vertrouwend op zijn financiële en politieke macht, luidde het voorts.

Erdogan haalde voorts scherp uit naar Israël. Wat de Israëlische soldaten op de Westelijke Jordaanoever doen met de Pelestijnse bevolking - “als dat geen terrorisme is, wat dan wel”?

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees