Australische wielerbelofte Jason Lowndes (23) verongelukt op training

Australische wielerbelofte Jason Lowndes (23) verongelukt op training

Foto: rr

Jason Lowndes is vrijdag in zijn thuisland Australië om het leven gekomen toen hij tijdens een trainingsrit geraakt werd door een wagen. Dat heeft zijn team Israel Cycling Academy bekendgemaakt op Twitter. De 23-jarige wielerbelofte zou volgend jaar voor het Britse JLT Condor rijden.

“Wij zijn erg bedroefd door de tragische dood van onze liefste vriend, renner en teammaat”, luidt het. “We zullen zijn voortdurende brede glimlach, vrolijke persoonlijkheid en warme hart verschrikkelijk missen. Veel steun voor Jasons familie en vrienden over de hele wereld.”

Lowndes begon in 2015 bij Garneau-Québecor, waarna hij het jaar nadien prof werd bij Drapac. Hij beëindigde dat seizoen met een zesde plek op het wereldkampioenschap op de weg voor beloften. In 2017 verkaste hij naar Israel Cycling Academy, waar hij zich in ritten in de Ronde van Oostenrijk liet opmerken met een tweede en derde stek. Volgend jaar zou Lowndes de kleuren van JLT Condor verdedigen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.