Te veel darts kijken kan de gezondheid schaden

Video: Twitter

Engelsman Freddie Andrews heeft zich onsterfelijk (belachelijk) gemaakt. Na een avondje ‘darts-kijken-in-de-kroeg’ en het nodige gerstenat vond hij dat de automatisch roltrap in de Londonse metro niet snel genoeg ging. Met alle gevolgen vandien. Opgelet: dit is geen aanrader voor gevoelige zielen én delen

De 22-jarige Andrews had die avond naar eigen zeggen tien pinten gedronken. Het gaf hem voldoende moed om op ietwat eigenzinnige wijze naar de Underground af te dalen. In plaats van geduldig via de roltrap naar beneden te gaan, besloot Andrews om voor de ‘middenberm’ te kiezen.

De afdaling verliep sneller dan hij in gedachten had. Andrews verloor de controle. Een eerste botsing met een noodknop was niet prettig voor zijn gevoelige zone, een tweede confrontatie met een noodknop katapulteerde hem naar het andere ‘rijvak’. “Dit was niet gepland”, liet de onfortuinlijke Andrews met hoge stem weten aan The Sun. “Maar er was weinig volk in de metro en dus besloot ik het erop te wagen.”

Andrews hield er een pijnlijke knie aan over. “Op het moment zelf voelde ik de pijn niet, vermoedelijk door de alcohol”, bekende hij. “Toen ik ’s anderendaags wakker werd, kon ik amper bewegen. Ja, ik heb me serieus pijn gedaan maar het was het waard. Het is vooral mijn knie die me zorgen baart.”

De onfortuinlijke Andrews had de pech dat een vriend de hele ‘rit’ had gefilmd. De video ging via twitter viraal en werd intussen al meer dan tien miljoen keer bekeken, tot zelfs in het Britse parlement toe.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.