Bloemen bij junioren voor Brit Ben Tulett in Waaslandcross Sint-Niklaas

Bloemen bij junioren voor Brit Ben Tulett in Waaslandcross Sint-Niklaas

Foto: Vel

Sint-Niklaas -

Ben Tulett heeft zaterdag de Soudal Classics bij de junioren gewonnen in Sint-Niklaas. De Brit haalde het na een spannende strijd voor de Nederlanders Mees Hendrikx en Luke Verburg.

Het was de Nederlander Luke Verburg die in de eerste ronde de kop nam, maar wegrijden lukte niet en een groepje van zeven passeerde aan de eerste passage van de finish: de Amerikaan Lane Maher, de Nederlanders Noah Vreeswijk, Bart Artz, Mees Hendrickx, Luke Verburg, de Brit Ben Tulett en onze landgenoot Sander De Vet. Daarna versnelde Hendrikx een paar keer en uiteindelijk zou hij iets voor halfweg cross met nog slechts twee anderen op pad zijn: Tulett en Verburgh. Een groepje van vijf volgde op twee rondes van het eind op 10 seconden: Jarno Jordens, Sander De Vet, Bart Artz, Lane Maher en Vreeswijk.

Bij de laatste passage aan de finish maakte Artz met Jordens en De Vet de aansluiting bij de drie leiders. Het sein voor Tulett om te versnellen en het betekende de doodsteek voor het trio dat net de aansluiting had gevonden. In de zandpassage ontbond Verburgh zijn duivels en nam hij lichtjes afstand van de andere twee. Tulett moest alle zeilen bijzetten en wist zich slim voorbij Verburgh te manoeuvreren. Hij kreeg een gaatje en de anderen kregen het niet meer gedicht. De zege voor Tulett dus, Mees Hendrikx verzekerde zich van de tweede plaats, Verburg moest vrede nemen met een derde stek. Voor Tulett is het zijn negende overwinning van het seizoen.

Bij de nieuwelingen was Lennert Belmans aan het feest. De renner van IKO-Beobank klopte in de sprint Ward Huybs. Yorben Lauryssen vervolledigde het podium.

Corrigeer